עזרה בהבנת סיטי והשך טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

28/01/2013 | 10:40 | מאת: משה

עמדה ע"ש מותני תקינה. יש לציין בקע דיסקלי פורמינלי מימין l4-l5 ובקע דיסקלי אחורי מרכזי עם לחץ על שק התקלי בגובה l5-s1 מבניים הגרמיים תקינים לי כבר הכאבים שלש שבועות. וזה מתבטא בצד ימין כל הרגל כואב ומרגיש כבד וכן בצד שמאל הגב תחתון כואב אבל הרגל השמאלי יתר קל לפני שבועיים פשוט לא יכלתי לעמוד כבר ובטח לא ללכת הרופא שלח אותי למיון ושם עשו הסיטי ואושפזו אותי לשבוע נתנו ריקות נקסין וכן כדורים פרקוסט וטארגין, המליצו על ניתוח אבל לא רציתי היום אני בבית זה משתפר אבל עדיין כואב רוב היום במיטה ולוקח פרקוסט וטארגין השאלה מה יכול לעזור האם פיזותרפיה? או דיקור סיני? או משהו אחר? וכן האם אתם מכירים מישהו טוב באזור ירושלים שיכול לעזור תודה על

שלום משה, ממצאי ה CT מדגימים פריצת דיסק. הכאב ברגל נובע מלחץ של הדיסק על העצב שמתחיל מחוט השדרה ומסתיים בכף הרגל. בשלב זה אני ממליץ שתבצע הידרותרפיה- פזיותרפיה בבריכה טיפולית. אתה צריך לקבל הפניה לכך מהאורתופד או מרופא המשפחה. הטיפול יקל על הכאבים ויסייע בשיפור התפקוד. תהליך השיקום מפריצת דיסק עשוי להמשך מספר חודשים. השלב הבא בשיקום, יהיה ביצוע תרגול יבש(מחוץ למים) להפעלת הגב ולחיזוק השרירים מסביב. על מנת לפנות להדרותרפיה, עלייך להעביר את ההפניה מהרופא לידי מכון הפזיותרפיה- שם יאשרו לך טיפול הידרותרפיה. רפואה שלמה !

28/01/2013 | 11:15 | מאת: משה

תודה על התשובה ננסה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי