אבקש להגיב בנוגע לצילומים בדיקות ופיאנוח

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

27/06/2011 | 15:25 | מאת: דוד

שלום רב.אני בן52.מזה כחודשיים אני סובל מכאבים בעמוד השידרה גב תחתון,זרימות בבטן התחתונה ובמקומות האינטימיים,כאבי רגליים ונימולים בכפות רגליים. דברים אלו לא ניתן לראות בשום בדיקת רנטגן/אולטראסאונד/ct. לפי בדיקת emg,הכל תקין. בדיקת דופלר עורכי רגליים,הכל תקין. אולטראסאונד בטן+דרכי שתן ושארית,הכל תקין. בדיקת נוירולוגית,הכל תקין. לפי צילומי הרנטגן ופיאנוח של אגן וע"ש מותני:היצירות l5-s1 יישור לורדוזיס פיזיולוגי. שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות l5-s1 ושינויים ספונדילוטיים קלים. דוקטור,מה זה אומר? האם הבעיה חריגה אצלי? מה גורם לכאבים זרמים ונימולים במקומות שציינתי לעיל? כיצד מטפלים בהם ולוקח הרבה זמן עד שיוצאים מזה? האם תרופות שרשם לי רופא משפחה (טריבמין פעמיים ביום+אתופן אקסאל 600 מ"ג פעם ביום) אמור לעזור לי? האם אני צריך/חייב גם פיזיותרפיה? דוקטור,אני מודאג מכל מה שצייניתי לעיל אבקש תגובתך בנדון. תודתי העמוקה נתונה לך מראש. דוד.

27/06/2011 | 16:51 | מאת: ירון טילינגר

כאבי גב הנם אחד הנושאים הנפוצים ביותר עמם מתמודדת הרפואה בעולם המודרני. כשמונים אחוז מכלל האוכלוסייה סבלו או סובלים מכאבי גב בשלבי חייהן השונים. בדרך כלל נתן למנוע כאבי גב על ידי שמירה ושימוש נכון בגב , הכרת הסיבות לכאבים ,והדרכים למניעתן. עמוד השדרה הינו רצף של 33 חוליות מהצוואר לעצם הזנב. החוליות יוצרות את עקומות עמוד השדרה .( העקומה המותנית הגבית והצוארית.) שמירה על 3 העקומות בעמדה נכונה מבטיח פיזור אחיד וטוב של משקל הגוף ומניעת אזורי לחץ כואבים. , בנוסף-שרירי הבטן העכוז והירכיים תומכים ב3 העקומות ומאפשרים תנועה חופשית ויש לשמור על השרירים חזקים וגמישים. בין החוליות ישנם מפרקים גמישים המאפשרים תנועות רחבות . גמישות מפרקי הגב ,הירכיים, והקרסוליים חשובה גם כן. בין כול 2 חוליות מונח דיסק המעניק גמישות ומתפקד כבולם זעזועים הדיסק בנוי מטבעות סחוס מסיביות ובמרכזן גוש נוזלי. גורמים נפוצים לכאבי גב : יציבה לקויה ושימוש לא נכון בגוף בזמן עבודה ובמנוחה חוסר גמישות וכושר גופני ירוד תוחלת חיים ארוכה תורשה שינויים נווניים במפרקי החוליות תאונות את מבנה השלד והשרירים אנו מקבלים בירושה מהורינו. מכוון שתוחלת החיים שלנו התארכה השלד והשרירים שלנו נאלצים להתמודד עם עומסים שנים רבות. הדבר גורם להתפתחות שינויים ניוונים במפרקים . אל הבלאי הטבעי מצטרפות תאונות וכושר ירוד,חוסר הקפדה על יציבה נכונה ושימוש בלתי נכון בעבודה ומנוחה . כאבי גב מעל שנתיים לא מעידים בהכרח על נזק לגב אלא על הצורך ללמוד להפעיל בצורה נכונה את הגב ועל הצורך בתרגול קבוע ( חשבו על הגב כעל אוטו שצריך להתניע מידי פעם כדי שימשיך לתפקד טוב ). לעיתים שומעים מהגב התחתון קנאקים שאינם מצביעים על שום נזק ועל שום בעיה . אין צורך לפחד מהם אלא לקבל אותם כחלק מהחיים הבריאים שלנו. אני ממליץ – התחל פעילות גופנית סדירה 3 פעמים בשבוע למשך 45 דקות . התחל מיכולת בסיסית הניתנת לביצע ועלו ממנה בהדרגה ובנחישות תוך הקשבה לכאב . הממצאים שציינת קיימים בכאבי גב תחתון רבים ובהחלט נתנים לטיפול במכון פיזיותרפיה . בהחלט מומלץ לגשת למכון פיזיותרפיה וללמוד את הכללים הבסיסיים להפעלת הגב בחיי היום יום . רפואה שלמה ירון טילינגר- פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי