טיפול מתאים- דחוףףףף

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

29/11/2012 | 10:44 | מאת: לבנת

שלום. בעקבות כאבים במפשעה ולעיתים גם רגל ימין. במיפוי העצמות נאמר לי שיש קליטת יתר סימטרית ברמוס עולה של פוביס דו צדדית. מה זה אומר? כיצד ניתן לטפל בזה? איזה טיפול משלים יכול לסייע? יש לי כאבים חזקים. רוב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום . המיפוי מראה שבעצם האגם יש חיולפ חומרים מהיר יותר באיזור מסויים. כלל לא בטוח שהממצא במיפוי קשור לכאב שאת מתארת ויתכן שהכאב מגיע ממקור אחר כמו הגב התחתון. מעבר להמלצה להגיע למכון פיזיותרפיה לבדיקה מלאה נתן לקבל כדורי אנטידלקתיים לא סטרואידליים כמו אטופן / ארקוקסיה או אחר לשיקול הרופא ולבדוק אם מיטיב בטווח כמה ימים. לסיכום - אין בממצא הסבר מוחלט לכאב ויש לעבור בדיקה במכון פיזיותרפיה על מנת להתחיל טיפול מלא, עד אז תרופה אנטידלקתית יכולה לסייע . רפואה שלימה . ירון טילינגר . פיזיותרפיסט .

שלום לבנת, ממתי הכאבים? האם הייתה חבלה? האם ראית אורתופד כבר? קליטת יתר במיפוי עצמות יכולה להצביע על קיום דלקת או בעיה אחרת במקום. צריך להשוות לבדיקות אחרת כגון, צילום רנטגן. אני מציע, תחילה להתייעץ עם האורתופד, על מנת להשלים את הברור. את יכולה גם להתייעץ עם אורתופד בפורום המומחים של האתר.

15/12/2012 | 20:02 | מאת: לבנת

הכאבים החלו לפני כשלושה חודשים. בתחילה במפשעות. קיבלתי אורקוקסיה 3 סבבים, אשר הקלו מעט את הכאב אך לא העלימו אותו. אחר כך הכאבים עלו כלפי מעלה (ממש מתחת לבטן התחתונה, עדיין במפשעה), אח"כ החלו להקרין לרגל ימין, עצמות הישבן מצד ימין בעיקר ולאחרונה בטן תחתונה ימין. האורטופד הראשון- סיפק כאמור רק אורקוקסיה, והשני שלח לצילום אגן- תקין, סי.טי תקין, מיפוי עצמות- קליטה מוגברת ברומוס עולה פוביס. מחכה לתור ל- RMI . אני לא מסוגלת לתפקד, כואב לי בכל מנח- ישיבה, עמידה, שכיבה, לא מקבלת שום טיפול כאגע. קבעתי תור לפיזיותרפיה, רק בעוד עשרה ימים. אני חוששת שמא ייגרמו לי נזקים נוספים והכאבים פשוט בלתי נסבלים. במידה ואכן זה נגרם מדלקת- מה הפתרון? תודה רבה!!!!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי