OA בברך

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

02/05/2012 | 21:31 | מאת: ברך כואבת

אני מאובחנת ב OA בברך שמאל ומקבלת דעות סותרות לגבי יעילות של הליכה יומית. האם מותר ללכת, לאיזה מרחק ובאיזה תדירות

שלום, המחקרים המעודכנים לשלוש השנים האחרונות תומכים בבצוע פעילות גופנית בעצימות קלה-בינונית במצבים של אוסטיאוארטרטיסיס בברכיים (O.A). הליכה היא אחת מהפעילויות שיכולה לסייע בהתמודדות עם הבעיה. יש להמנע מהליכה עם כאב בעוצמה בינונית ומעלה (יותר מעוצמה 4 מתוך 10). ניתן להעזר בהליכה עם מקלות הליכה (מקלות טיפוס הרים)- ניתן לחפש פרטים על כך (הליכה נורדית). יש להתחיל בהדרגה תוכנית הליכה- החל מרבע שעה ולהעלות את משך הזמן בהדרגה עד ל 50-60 דקות(5 דקות נוספות כל שבוע). ניתן להתחיל בפעמיים-שלוש בשבוע ולהעלות ל4-5 פעמים בשבוע בתוך 12 שבועות. בהצלחה !

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי