האם ספורט יכול לעזור

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

02/08/2020 | 20:22 | מאת: ל

שלום 1. האם לאנשים בני 45 ומעלה שעושים ספורט מספר פעמים בשבוע לא יהיו הסתיידויות וניוונים? 2. כשיש ניוונים והסתיידויות ולא עושים ספורט , אם מתחילים לעשות זה יעצור את התהליך של הניוון וההסתיידות? בת 45 בריאה בד"כ, רזה ולא מעשנת

ל. שלום, פעילות גופנית טובה ומיטיבה לגוף ומונעת מחלות רבות כולל סרטן לב וסוכרת ועוד הרבה. פעילות גופנית מונעת גם עומסים על השלד והשריר והיא בעצם אחת התרופות הכי יעילות למניעת שחיקת סחוס ודלדול העצמות. תהליך ניווני במפרקים והעצמות הוא תהליך טבעי עם הגיל אך פעילות גופנית מאיטה ומצמצמת את התהליכים. ההמלצה היא לבצע פעילות גופנית בתדירות 3-5 פעמים בשבוע פעילות אירובית לפחות 150 דק' בשבוע ו-2 אימוני כוח. ביחד זהו שילוב מנצח לגוף

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי