תוצאות בדיקות...........

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

26/07/2020 | 10:07 | מאת: ד

שלום בת 45, בריאה רזה , לא מעשנת. קיבלתי תוצאות US כף רגל. נשלחתי משום שהאצבע ברגל שמאל ליד האגודל ומעליה כואבת לי ב3 חודשים האחרונים. אשמח אם תעזור לי בתוצאות. הבדיקה מכוונת לאספקט דורזלי של כף רגל שמאל, בגובה של עצמות מטטארזליות של אצבע מס 2. לא הודגמו תהליכים דלקתיים או קרעים באזור הגידים אין עדות לגושים או לקולקציות. במבנה גרמי: שינויים ניווניים קלים עם אוסטאופטיה קטנים בעצמות. הודגמה התרחבות של מרווח המפרק MTT עם עיבוי רקמתי פרה- ארטיקולרי. הסתיידויות זעירות תוך מפרקי, לא ווסקולרי, תמונה יכולה להתאים לשינויים ארטרוטיים. אני לא עושה ספורט. בנוסף יש לי דלקת בכתף שמאל שנאמר לי שזה כנראה הסתיידות. מה אומרות תוצאות הUS? האם בשני המקרים שתארתי (כתף וכף רגל) זה בגלל גילי 45 ושאינני עושה ספורט? האם הכאבים ברגל הם כבר לכל החיים? מה ניתן לעשות?

ד. שלום, תוצאות הבדיקה מראות שיש שינויים קלים בעצמות הקטנות בכף הרגל ללא פגיעה בגידים. ממליץ לנסות התאמת מדרסים ולפנות לפיזיותרפיסט לקבלת ייעוץ בנוגע לתרגול מתאים לייצוב כף הרגל והכתף. הכאבים יכולים להשתפר עם תרגול להפעלה וייצוב אזורים אלו. בהצלחה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי