תוצאת בדיקת זרע........

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

04/07/2016 | 20:32 | מאת: יעקב

שלום, אני בן 27, וכשהייתי בן 19 נמצאה אצלי וריקוצלה דרגה 1,ועשיתי בדיקת זרע שהייתה תקינה. מאז לא ביצעתי אף בדיקה. ולאחר שהייתה לי פעמיים דלקת ביותרת האשך עשיתי שוב בדיקות. הוריקוצלה דרגה 1 קלה באשך שמאל עדיין קיימת, והדלקת טופלה באנטיביוטיקה כבר לפי מספר חודשים. עשיתי בדיקת זרע, נראה שהכל תקין חוץ מהמורפולוגיה (6%) והנפח (1.8ml) - שזו הסיבה שביקשתי לעשות בדיקה. לא היה לי ספק שהכמות ירדה. להלן תוצאות הבדיקות: ימי הימנעות: 4 ערכי ייחוס תוצאות הבדיקות 1. Complete liquification normal 15 minutes 2. Color normal 3. Viscosity normal 4. Sperm agglutination no . 5. Volume 1.8 ml 1.5-6 ml 6. pH 8.4 >7.2 7. Total Motility (%) 1 hr 70% . > 40% 4 hr 65%. > 30% Progressive (%) 1 hr 40% 4 hr 30% Non Progressive (%) 1 hr 30% 4 hr 35% Immotile (%) 1 hr 30% 4 hr 35% 8. Vitality (Eosin test) 1 hr % . will be tested only in case of low motility 60% 4 hr % . > 50% 9. Sperm concentration 50 million/ml >15 million/ml . 10. Total Sperm Number 90 million 11. Total Motile Sperm Number 63 million 12. Morphology % (WHO 2010) 4% מעל תקינה מורפולוגיה Normal forms 6 % Pyriform 3 Tapered heads 1 Tail abnormality Amorphous 90 Cytoplasmic Drop Round head Double Neck Abnormality Round Cells RBC בדיקות נוספות לפי הצורך 13. Fructose(color change test) mcg/ml >1200 mcg/ml 14. Peroxidase-Positive WBC האם אני בסכנת עקרות? האם יש קשר בין הוריקוצלה לנתונים המדאיגים? אשמח להנחיות. תודה

26/07/2016 | 19:52 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

הכמות והתנועה של תאי הזרע תקינים המורפולוגיה באיכות בינונית. כדי להשוות לבדיקה הקודמת שעשית בגיל 19. ואז לראות האם חלה הרעה באיכות הזרע.. באם האיכות יציבה אזי אומר שהוריקוצלה שלך כנראה אינה משפיע על הפוריות. כדאי לבדוק את הנושא המורפולוגי בהגדלה גדולה וכן לבצע תרבית זרמה ( בדיקת של נוכחות חיידקים בזרמה)

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר