שאלה חשובה ביותר.

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

04/05/2018 | 12:57 | מאת: מילנר.

שלום רב לצוות המומחים, ומצטער מראש על אורך השאלה החשובה לי ביותר. בן 40, לאחרונה מזה תקופה הרגשת חסימה קלה לאחר קיום יחסי מין, (זאת אומרת ישנה שפיכה שנראתה כרגיל, אבל הרגשה כאילו משהו מפריע, בעת השפיכה), ששאלתי בפורום (לא זוכר בדיוק איזה - היה פורום לגברים בזמנו) אמרו שנשמע בסדר, ושאין מה לדאוג.. רק רצוי לעשות ספירה.. לאחרונה, מנסה לשים לב יותר לעניין, ונראה ומרגיש שהשפיחה גם ירדה מבחינת כמות. סובל מריקוצל עדין מזה כמה שנים, וכשלוש שנים גם מקרוהן, ולאחרונה (מזה מספר חודשים), בהתלקחות. ובבדיקות לאחרונה נמצא כמות ברזל וחומצה פולית נמוכה על סף האנמיה. האם יש קשר? והאם ובמידה שמצבי יתחזק וישתפר, ישנו סיכוי שגם זה ישתפר? חשוב לציין, שעדיין לא נשוי והחשש גדול עוד יותר לגבי עניין זה. האם יש מקום לטיפול שהוא, לשיפור?. או שאין מה לעשות במצבים אלה., במידה וישנו, מהו? או שמה יש מקום רק לבדוק, וכמו שתמיד מציעים -ספירת זרע שממנה חושש מאוד, ומעדיף לא לדעת., לעומת זאת חושש שעושה גרוע עוד יותר כרגע בכך שהזמן עובר וחולף ולא בודק ומטפל. אהיה מוכן לעשות את הבדיקה, בתקווה שאדע שניתן לשפר את המצב בעזרת וכגון, תוספים שהם כמו ברזל וכדומה ולו דווקא כדורים או דברים כימיים אחרים. תודה מראש! ושוב סליחה מראש על השאלה הארוכה.

16/05/2018 | 17:51 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

שלום, מקור הזירמה בבלוטות שלאורך התעלה הזכרית. מקור תאי הזרע באשכים כך שאין הכרח לקשור בין השניים. ממליץ לך לעשות תרבית של הזירמה שמא יש לך זיהום חיידקי, במידה וכן ניתן לטפל באנטיביטיקה מתאימה ולשפר את איכות הזרע. בברכה, פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

16/05/2018 | 20:58 | מאת: מילנר.

רב תודות.

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר