CRP גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

14/06/2011 | 22:15 | מאת: שרה

אני בת 26. בחודשים האחרונים אני מרגישה מאוד חלשה. זה מתבטא בתשישות וחולשה של השרירים ובנוסף עייפות גם אם ישנתי מספיק. אני עובדת בעבודה שאין בה שום מאמץ פיזי (ישיבה מול המחשב כל היום). בנוסף, אני מרגישה גם הרבה כאבי ראש. רוב הזמן זה מתבטא בהרגשת לחץ בראש ותחושה ש"הראש כבד" (כמעט מדי יום). לעיתים הכאב יותר נקודתי וחד. מדי פעם אני מרגישה גם קפיצות של השרירים - בידיים, ברגליים, בגב, בעפעף ובלחי (כל פעם במקום אחר). השריר קופץ בערך לשניה אחת כל פעם. עשיתי בדיקות דם ויצאו כמה ערכים חריגים: CRP היה 0.9 לפני 8 חודשים והיום 1.2 (טווח תקין 0-0.5) פריטין היה 14 לפני 8 חודשים והיום 8 (טווח תקין 10-120) המוגלובין 11.9 (טווח תקין: 11.7-47) שאר הבדיקות (ספירת דם, כימיה בדם, תפקודי כבד, בלוטת התריס, EBV, CMV) יצאו תקינות. אציין שאני לוקחת גלולות פמינט. בנוסף, כבר מעל שנתיים שאני מרגישה כאבי בטן והרבה תנועתיות במעיים (כולל רעשים מהבטן). גם הרבה פעמים אני מרגישה רעב חזק (ממש כאבי רעב) ובפעמים אחרות חוסר תאבון ומעין בחילה. עשתי בדיקות הליקובקטור, תולעים, אנדוסקופיה וצילום רנטגן של המעיים שיצאו תקינות ולכן גסטרו קבע שיש לי תסמונת המעי הרגיז. רופאת משפחה הסתפקה בלתת לי כדורי ברזל אך אני מאוד מודאגת. אילו בדיקות כדאי עוד לבצע והאם יכול להיות קשר בין התופעות הנ"ל שציינתי? האם ערך ה CRP יכול להצביע על איזו שהיא בעיה או שהוא עלה בגלל הגלולות או האנמיה?

מבדיקות הדם עולה שאת אכן סובלת מחוסר ברזל וטוב עשתה הרופאה שהביא הלך כדורי ברזל שאר התלונות שלך מאוד אפוייניות ושכיחות מה הייתי עושה איתם ? 1. ספורט ספורט ספורט 2. תזונה נבונה ונכונה 3. אם ממשיכים הקפיצות בשירירם- הייתי מבררר - קלציום מגנזיום בי 12 תיירואיד חומצה פולית ומבקש הפניה לנוירולוג- ואיתו מתייעץ על בדיקה בשם EMG שבודקת תקפודי שריר 4. מנסה כדור בשם ויאפקס או ציפרלקס- כניסיון תסמונת המעי הרגיז נראת הבחנה הגיונית לאור תיאורך הרבה הצלחה ובריאות ד"ר מיכאל ויינפאס רופא מומחה רפואת משפחה וגמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית