בדיקת Creatinin (U)/24h

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

09/08/2011 | 11:27 | מאת: גיא

טווח הערכים הנורמלי הוא בין 1 ל- 2 בבדיקה שלי יצא ערך 2.1 אני מניח שזה לא משמעותי אבל בכל זאת על מה זה מעיד?

קריאטינין (creatinine) הוא תוצר פירוק של קריאטין אשר מהווה חלק חשוב של השרירים. קריאטינין יוצא מהגוף דרך הכליות ולכן בדיקת קריאטינין בשתן משמשת להערכת תפקוד הכליות. תוצאה חריגה של בדיקת קריאטינין בשתן לא מצביעה ישירות על בעיה ספציפית, אבל היא יכולה להצביע על: גלומרולונפריטיס או בעברית דלקת של פקעיות הכליה אכילת בשר מופרזת כשל כלייתי ניוון שרירים בשלב מתקדם מיאסטניה גרביס מחלה קדם כלייתית Prerenal azotemia דלקת גביעי הכליה, Pyelonephritis צמצום זרימת הדם בכליות (כמו הלם או אי ספיקת לב) תמס שריר חסימה בדרכי השתן פה הסטייה מינורית אז מספוקני אם בעלת משמעות להשוות לרמות הקראטנינין בדם ולהיוועץ ברופא המשפחה ובנפרולוג כל טוב ד"ר ויינפאס רופא מומחה www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית