חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/10/2011 | 22:07 | מאת: יפית

שלום, הייתי חודשיים בבית לאחר ניתוח סטומה, אני חוזרת לעבודה, אשמח לשוחח עם בעלי סטומה ולקבל ,,טיפים,, לחיים עם סטומה בעבודה וכדו, תודה מראש, שנה טובה.

06/10/2011 | 00:25 | מאת: זואי

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת על חזרתך לעבודה! חזרה לשיגרה בהחלט עוזרת. נותן קצת פסק זמן ממחשבות והתעסקות בגוף.. אז ברכות!! כשחזרתי לעבודה, עם הסטומה, אירגנתי לי בתיק ציוד... תמיד הייתה לי שקית לסטומה ספר, גזות ומגבונים לחים ושקית לאשפה.. כדי להרגיש ביטחון שלא יפול הבסיס.. הייתי נוהגת ללכת עם החגורה של הסטומה (הפשוטה, הדקה). אבל גם הסתדרתי בלי זה. מכיוון שהסטומה שלי היתה פעילה יפה אז רוקנתי אותה בעבודה לפחות 3 פעמים (עובדת 6 שעות ). תמיד לקחתי איתי מגבון לח לשירותים כדי להעביר וויש על הקטע התחתון של השקית לפני קיפולו. לפני כל כניסה לשירותים - בדקתי אם יש נייר טואלט טרם השלת מכנסיי (לכי תדעי.. שירותים ציבוריים..). כדי שלא יתיז בזמן הריקון, זרקתי קצת נייר טואלט לאסלה.. והכי חשוב - תוודאי שהדלת נעולה.. כבר סיפרתי כאן פעם שפתחו לי את הדלת בשירותים בבית קפה בעודי מרוקנת.. זה מה שעולה לי כרגע. שיהיה בהצלחה!!

06/10/2011 | 09:12 | מאת: יפית

היי זואי, נעים להכיר, מודה לך מאד על ,,הטיפים,, אשמח להכיר יותר מקרוב. כמה זמן את עם סטומה. מה סוג עבודתך , גיל וכדו, אני בת ,61 .. חודשיים לאחר ניתוח, עם סטומה בבית, אחות במקצועי[לא אחות סטומה, חח]עובדת עם קהל. בחצי משרה, שמחה שניכנסתי לפורם, לומדת הרבה, מקווה לחזור לחיים ,,רגילים,, שוב תודה, שנה טובה לך, ולכווולם.ן.

שמחה לשמוע שכבר החלמת ומוכנה לחזור לעבודה. אני התחלתי לעבוד 3 חודשים בדיוק אחרי ניתוח. כל מה שלקחתי איתי לעבודה היה מגבונים שנשטפים באסלה. מעולם לא סחבתי איתי ציוד ספייר, אבל לא בגלל שיש לי איזה סוד הצלחה נגד דליפות, אלא בגלל שאני פשוט לא אחראית! חחחחחח (והייתה לי דליפה בעבודה). אז שמעי בעצתה הנבונה והאחראית של זואי ותכיני לך תיק קטן שבו יהיה מצוי ציוד ספייר למקרה שתצטרכי. יש אנשים ששומרים ערכה אחת של ציוד בעבודה ואחת גם באוטו. בנוסף גם בגדים ספייר למקרה שצריך. באופן כללי, אין שום בעיה לעבוד עם סטומה, פשוט הולכים לשירותים לרוקן כשצריך ו.. זהו. חוץ מזה הכל מתנהל כרגיל סה"כ. אבל מכיוון שאת אחות במקצועך, אז אנא רק שמרי על עצמך לא להרים עדיין משקל מעל 5 ק"ג לפחות לחודש נוסף. אני מאמינה שהאחראים עליך מודעים לניתוח שעברת ויודעים שעליהם להתחשב מאוד בנושא זה. כי אם לא, אז רצוי לידע אותם שלא יצפו ממך לעשות דברים שעדיין אסור לך בשלב זה אחרי ניתוח. בשעה טובה ובהצלחה!!!

07/10/2011 | 09:09 | מאת: יפית

היי הודיה, עוזר לי מאד לקבל "טיפים" מבעלי סטומה עם "ותק" אצא לדרך עם יותר ביטחון. תודה, שנה טובה.

20/10/2011 | 19:09 | מאת: גרשון

ראשית ברכות לחזרתך לעבודה. מנסיון אישי אין תרופה טובה יותר. ממליץ להחזיק בתיק בקבוקון דוגמית של בושם כלשהו.מחלרים בכל פרפומריה. שנית תחזיקי מטליות לחות כאלה שמחלקים במסעדות.ככל שתוכלי להחזיק בתיק יותר שקיות סטומה תהי יותר חופשיה.(אני מדבר כבעל קולוסטומי).אשמח לחלוק מנסיוני ,אני בעל סטומה קבועה כ-3 שנים ונראה לי שצברתי הרבה נסיון. אופציה אחרת אין ממילא ..... :)

21/10/2011 | 01:18 | מאת: יפית

היי, תודה על ה"טיפ" אשמח לשוחח איתך.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה