המשך לפניה שלפני מספר ימים על כאבי גב עם הקרנה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

28/08/2014 | 14:32 | מאת: מטי

שלום ד"ר קינן, תוצאות MRI: לורדוזיס תקין של ע"ש המותני. גובה תקין של החוליות. L1-L2 – בליטה קלה של הדיסק בקו האמצע ומשמאל לקו האמצע. היצרות קלה של התעלה. ללא היצרות של הפורמינות. L2-L3 – בליטה דיפוזית קלה של הדיסק. יש הרניאציה של הדיסק משמאל לקו האמצע עם חומר מהדיסק שיורד מאחורי הצד השמאלי של L3. בחתכים האקסיאלים, החומר הזה שעבר פטרוזיה מודד 9X7 מ"מ. היצרות בינונית של הפורמינה הספינלית. היצרות קשה של הרצס הלטרלי משמאל עם לחץ על השורש של העצב היורד של L3 משמאל. L3-L4 – בלט דיסק דיפוזי בינוני עם שינויים ניווניים בפצטים. היצרות בינונית של התעלה הספינלית. היצרויות קלות של הפורמינות. L4-L5 – בליטה דיפוזית קלה עם ANNULAR FISSURE. היצרות קלה של התעלה הספינלית והיצרויות קלות של הפורמינות. L5-S1 – בליטה דיפוזית קלה של הדיסק. ללא היצרות של התעלה הספינלית. היצרויות קלות של הפורמינות. סיכום: 1. שינויים ניווניים בכל המרווחים בע"ש המותני. 2. הממצא הכי בולט ב-L2-L3 עם הרניאציה של הדיסק ופרוטרוזיה של חומר מהדיסק שיורד מאחורי החלק העליון והשמאלי של L3 וגורם להיצרות קשה של הרצס הלטרלי השמאלי עם לחץ על השורש של העצב היורד של L3 משמאל. מה זה אומר ? האם מסביר את התלונות וההחמרה? האם דורש טיפול מסויים? תודה

יש לך פריצת דיסק גדולה בין החוליה המותנית השניה לשלישת. איך אוכל לענות לך מה זה מסביר אם מעולם לא בדקתי אותך ואינני יודע מה מפריע לך? בגדול - הטיפול בפריצת דיסק הוא לרוב שמרני - מנוחה/משככי כאב/פיזיותריה. במקרים חריגים -כמו התפתחות של חולשה ברגל ( שמאל במקרה זה ) הטיפול הוא ניתוח . ע"מ לתת תשובה אחראית ומקצועית צריך לבדוק אותך ולראות את תקליטור בדיקת ה MRI . תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב