תסמונת ההצפה וטיפול בהיפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

05/07/2016 | 16:50 | מאת: צופי

שלום ד"ר, ראשית- תודה על המענה לשאלתי מסוף חודש מאי. בעוד כעשרה ימים אעבור את ניתוח מעקף הקיבה. כסוכרתית סוג 1 הסובלת לעיתים ממצבי היפוגליקמיה אני מאוד חוששת ודואגת לגבי טיפול בהיפו לאחר ניתוח מעקף. ברור לי כי יש סיכוי גדול להיכנס למצבי "היפו" לאחר הניתוח. לאור מה שקראתי בנושא תסמונת "דמפינג" אני חוששת- כיצד ניתן לטפל בהיפו אם אי אפשר להזין את הגוף בכמות מרוכזת של מתוק. תודה, צופי

אין לך מה לחשוש. תסמונת דמפינג היא נדירה בכלל. היא לא מפריעה לאכול מזון רגיל, היא מופיעה רק באכילת מתוק... אז אם יש היפו - אפשר לאכול מזון אחר.... . ובכלל - כדאי להימנע מהיפו - להוריד מינון של אינסולין מייד עם הניתוח...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת