רוצה לעבור ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

14/10/2015 | 10:09 | מאת: בר

אני שוקלת קרוב ל130 קילו והגובה שלי 1.60 אני בריאה . אין לי שום בעיות רפואיות למעט חוסר בויטמין D. אינני מוגלת לעשות דיאטה לאחר ניסיונות רבים שנכשלו. רציתי לדעת איזה ניתוח עדיף לי אם בכלל? הפחד הגדול ביותר שלי שאחרי ניתוח כה מסובך ואחרי ירידה כה דרסטית במשקל- אעלה את הכל וכפול כפי שקרה בשאר הדיאטות שעשיתי. תודה רבה

לא יכול לענות ספציפית... אין מספיק נתונים, ככל מחליטים על סוג הניתוח הכי מתאים אחרי שישד את כל הנתונים. זה הכי חשוב - להגיע למישהו שמבצע את כל סוגי הניתוחים... אז ההחלטה תהיה אובייקטיבית יש חמישה סוגים של ניתוחים היום: טבעת (כבר כמעט ולא מבצעים) , מעקף קיבה (יש שני סוגי מעקף סטנדרטי ומעקף מיני, שרוול קיבה, מעקף תריסריון (שני סוגים). את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. בכל ניתוח יש סיכונים קצת שונים, לסיבוכים קשים, כולל כאלה שמסכנים את החיים, אך בסה"כ הסיכון לתמותה (0.1-0.2% ) שנמוך בניתוח מאשר בלא לעבור ניתוח כמובן שהסיכון הזה הוא שונה מבית חולים לבית חולים, וממנתח למנתח... לכל הניתוחים יש השפעה מדכאת תאבון, אך במידה שונה. ניתוח טבעת - לא מבצעים יותר. שרוול: זה ניתוח חדש- קיים כ15 שנים ואין מעקב ארוך. יש כמה אינדיקציות מקובלות: ניתוח שרוול הוא קצת יותר קטן מניתוח מעקף, אך שיעור היבוכים הכירורגים בו דומה מאוד למעקף. מעקב הכי ארוך שידוע בספרות על הניתוח הזה הוא 5 שנים, לא ידוע מה יהיה שיעור העליה החוזרת במשקל אחרי כן. ניתוח מעקף גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה.. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף. מעקף מיני הוא הגרסה הקלה יותר, של המעקף, ככל הנראה יעילה לפחות כמו המעקף הסטנדרטי, ויש בו קצת יותר תת ספיגה.. ניתוח מעקף תריסריון הוא הגדול מכולם, גורם לירידת משקל הכי משמעותית – סביב 80% מהעודף, ונותן שמירה על המשקל לכל החיים. סיכון ניתוחי הגבוה מכל הניתוחים.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת