ניתוח לחולה סכרת הסובל מאי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

07/06/2015 | 18:20 | מאת: הדס

אבי כבן 60 חולה סכרת וסובל מאי ספיקת לב, וכן סובל מהשמנת יתר. לדברי הרופא שלו, לא ניתן במצבו לבצע ניתוח בריאטרי. רציתי לברר אולי יש ניתוחים שיכולים להתאים לאדם במצבו, שניסה את כל הדיאטות האפשריות ולא עומד בהם, ומצבו הולך ומתדרדר. תודה רבה

שלום, אתה צריך לדעת כי מה שקובע אם אפשר לעבור ניתוח זהו המידה של הסיכון הניתוחי. סוג הניתוח משפיע פחות. ההחלטה על מידה הסיכון, האיזון בין הסיכון לבין התועלת הצפויה תלויןם בעיקר בכירורג... יש כירורגים שלא יסכימו לנתח כיוון שהסיכון מוגבר, ויש כאלה שיסכימו... וכמובן ההחלטה יכולה להתקבל רק אחרי הערכה על ידי הכירורג עצמו. אני מנתח חולים מורכבים, כולל כאלה שסובלים מאיספיקת לב, ממומי לב, ואף מושתלי לב...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת