ניתוחים בריאטריים

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

05/07/2014 | 12:48 | מאת: דפנה

אשמח לקבל תשובות לגבי שאלתי מדוע קיימת נטייה לדיכאון לאחר ניתוחים בריאטריים ומה עושים

זה נתון מוטעה הנושא פשוט מקבל תשומת לב מודגשת, ולכן יש הגברת הנושא... אכן יש מקרים של דיכאון אחרי ניתוחים , אבל אף אחד לא בדק ולא השווה מה השיעור של תופעה אחרי ניתוחים לסרטן, למשל... באופן כללי ידוע כי באוכלוסיה של אנשים שעוברים ניתוחים בריארטים יש עלית שיעור של הפרעות פסיכולוגיות (לא מחלות נפש) והתנהגותיות. ייתכן וזה מהווה בסיב למידע.. כן ידוע כי הניתוחים מלווים בשיפור במצב הרוח ושיפור בדימוי הגוף, וביטחון עצמי. אני אישית נתקלתי במקרים נדירים ביותר של דיכאון אחרי ניתוח

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת