ניתוח הצרת קיבה לאחר כמה שנים שעשיתי ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

19/05/2014 | 20:11 | מאת: אליהו

דוקטור יקר רציתי לדעת איזה ניתוח מומלץ לעשות לאחר שעשית לפני 10 שנים ניתוח טבעת וכמובן השמנתי שוב. יש לציין שאני לא שמן מגלידות ומשקאות מתוקים וכו אלא מלחם אורז וכדומה אני גר בדרום אמריקה ולכן אני לא יכול לגשת לרופא ישירות בארץ אפילו שיש כאן רופאים מאד טובים בכל אופן רציתי לקבל חוות דעת ממכם אני לא חולה סכרת ואין לי מחלות אחירות אני שוקל 125 והגובה 1.68 תודה רבה

אכן אם מוכרחים להוציא את הבטעת, הניתוחים שניתן לבצע לתיקון הם. האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת מחדש – הסיכוי לכשלון גבוה. כמובן קודם בודקים למה השמנת שוב 2. ביצוע שרוול. בניתוח שרוול יש סיכוי שלא יצליחו לבצע שרוול קטן כפי שרצוי וגם הסיכון גבוה מהממוצע 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. אם בניתוח המנתח נתקל במצב קיבה לא תקין – יש עליה בסיכון בביצוע ניתוח אחר מיידית, לכן עלול המנתח לדחות ביצוע של הניתוח, אלא רק להוציא את הטבעת... הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי במיומנות המנתח...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת