התקנת טבעת על שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

21/09/2013 | 11:24 | מאת: רונית

משרוולת החודש שנתיים. מרגישה רעב וחוששת מהשמנה. שואלת מספר שאלות : 1.האם ניתן להתקין טבעת על השרוול לאחר שנתיים מהניתוח על מנת לשמור על המשקל הקיים ולא להשמין? ואיזו טבעת זו? 2. האם ניתן לאצר עוד קצת את השרוול הקיים ללא ניתוח חדש של שרוול? 3. מציינת שאני חולת סכרת אשמח לתשובות בעיניין חג שמח

אין קסם בעניינים האלה!! לשים טבעת, או צהצר את השארוול - זה ו ניתוחים!, לא ניתן לעשות דבר אם אין עלית משקל בפועל.. אם יש עלית משקל משמעותית - אכן יש ניתוחים שניתן לבצע לתיקון של ניתוח שרוול שנכשל. האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת על השרוול. היחיד שעשה את הניתוח הזה בישראל - זהו דר אבינוח. אין כיום בספרות שום מידע על תוצאותיו, ובטח גם לדר אבינוח אין נתונים. אני אישת לא מאמין בפעולה זו 2. ביצוע שרוול מחדש – כלומר חיתוך נוסף של חלק מהקיבה, אם הסיבה לעלית משקל היא התרחבות של השרוול. אופציה הכי מסוכנת מבחינה ניתוחית...ופחות יעילה 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת. ללא ספק האופציה היעילה ביותר – מעקף תריסריון הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה, הבדיקות נועדו לבחון את המבנה של הקיבה. חשוב גם להשיג צילום קיבה שנעשה מייד לאחר הניתוח, על מנת להשוות. לאחר מכן יש להתאים את הניתוח המתאים לך ביותר. עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר הניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי. ניתוח לפרוסקופי - מעטים מבצעים אותו, אבל זה הסטנדרט הרצוי.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת