קיצור קיבה /סוכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

23/01/2013 | 12:33 | מאת: ג'ולי אושר

יש לי BMIמעט יותר מ35 החל מחודש אפריל אני סכרתית מקבלת אמריל 2מג פעם ביום ומטפורמין 3 פעמים ביום.שאלתי היא - האם אפשרי שאעבור ניתוח קיצור קיבה,איזה מומלץ. שמעתי על מעקף קיבה שלא ממש ניראה לי מפני שצריכים לקחת מלא ויטמינים לפי מה ששמעתי.מה אתה ממליץ לי -ולאן אני פונה מלחתחילה לבירור אם אני מתאימה (איזה רופא? משפחה? או אחר?)שאלה נוספת אם אני מתאימה ומעוניינת לעבור את זה באופן פרטי ,האם אני מקבלת השתתפות מקופ"ח ?אני שייכת לכללית ויש לי משלים ופלטינום. תודה מראש ג'ולי

יש לך אינדיקציה לבצע ניתוח, גם על חשבון הקופה... וגם דרך מושלם של הקופה... על מנת לעבור באופן פרטי דרך המושלם - צריך להגיע לרופא שיש לו הסכם עם המושלם.. (לי - יש הסכם) זה שיש לך סוכרת משפיע בהחלט על בחירת הניתוח... יש חמישה סוגים של ניתוחים היום: טבעת, מעקף קיבה, שרוול קיבה, מעקף תריסריון (שני סוגים). את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג. בכל ניתוח יש סיכונים קצת שונים, לסיבוכים קשים, כולל כאלה שמסכנים את החיים, אך בסה"כ הסיכון לתמותה (0.1-0.2% ) שנמוך בניתוח מאשר בלא לעבור ניתוח לכל הניתוחים יש השפעה מדכאת תאבון, אך במידה שונה. ניתוח טבעת - דורש הכי הרבה משמעת מצד המועמד, כיוון שמבין הניתוחים מדכא תאבון פחות מכולם, עם לא מעט מגבלות דיאטה. לא מתאים לאוהבי מתוק ומנשנשים. גורם לירידת של כ50% מעודף המשקל. הכי בטוח מארבעת הניתוחים מבחינת הסיכון הניתוחי. שרוול: זה ניתוח חדש- קיים רק 7-8 שנים. יש כמה אינדיקציות מקובלות: ניתוח שרוול הוא קצת יותר קטן מניתוח מעקף, אך שיעור היבוכים הכירורגים בו דומה מאוד למעקף. מעקב הכי ארוך שידוע בספרות על הניתוח הזה הוא 5 שנים, לא ידוע מה יהיה שיעור העליה החוזרת במשקל אחרי כן. ניתוח מעקף גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה.. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף. ניתוח מעקף תריסריון הוא הגדול מכולם, גורם לירידת משקל הכי משמעותית – סביב 80% מהעודף, ונותן שמירה על המשקל לכל החיים. סיכוי לריפוי הסוכרת הכי גבוה.. סיכון ניתוחי גם הגבוה מכל הניתוחים. בשביל להתחיל - תפני לכירורג שמבצע את הניתוחם האלה...

23/07/2013 | 11:28 | מאת: פז

שלום לך ראיתי באחת התגובות שלך אני מעוניינת לעבור ניתוח מעקף קיבה ניתוח מעקף גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה.. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת