srvg

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

27/10/2012 | 07:37 | מאת: אתי

שלום רב, לפי הכותרת אני מניחה שהבנת שאני מנותחת ותיקה. נתחתי ע"י פרופ' מני בסוף 1999 . ירדתי נפלא והחזקתי מעמד כחמש שנים במשקל החדש ואז החלה עליה הדרגתית שלמזלי הרב נעצרה במקשל המדוייק שלפני הניתוח 112 ק"ג. ולשאלתי- האם ניתן לתקן? יש לי צלקת אכזרית ממש לאורך כל הבטן, אם ואכן ניתן לתקן האם זה מחייב פתיחה מלאה או שניתן בהליך פחות פולשני? ועוד שאלה שמטרידה אותי כהדיוטה גמורה....איפה לעזאזל מסתובבת הטבעת???? איך וכיצד היא סיימה את תפקידה? אשמח לתגובתך, אתי.

קרוד לוודאי ניתן לבצע ניתוח חוזר... אחרי ניתוח SRVG ניתן לעשות ניתוחים הבאים: 1. טבעת(שפועל באותו המנגנון כמו SRVG עצמו, לכן הסיכוי לכשלון גבוה), 2. מעקף קיבה, 3. ניתוח ששמו BPD (Scopinaro. זה אפשרי מבחינה טכנית לבצע ניתוח שרוול אחרי SRVG, אך הוא מלווה בסיכון מאוד גבוהה. ניתוח BPD - זה בעצם אב טיפוס של ניתוח מעקף תריסריון, כאשר ההבדל בינהם נמצא בצורת חיתוך הקיבה. כיוון שלא רצוי לעשות שרוול קיבה אחרי SRVG, שרוול עצמו לא בא בחשבון, וגם מעקף תריסריון לא בא בחשבון (הרי שרוול זה חלק ממעקף תריסריון). ברוב המקרים ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי. הטבעת נשארה בפנים אך לא עושה את עבודתה...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת