תיקון לניתוח SRVG

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

10/07/2012 | 13:33 | מאת: ספי

שלום ד"ר קידר אני עברתי קיצור קיבה ב1996 ועכשיו צריך לתקן אותו עקב פיסטולות בתפרים המליצו לי על מעקף קיבה {בתכלס אמרו לי שזו האופציה היחידה לתיקון } מה דעתך בנושא? תודה מראש ספי

,תלוי מאוד מה הסיבה לניתוח... האם זו עלית משקל? האם זה הקאות וריפלוקס? כאבים? אם הסיבה היא עלית משקל, אחרי ניתוח SRVG ניתן לעשות ניתוחים הבאים: 1. טבעת(שפועל באותו המנגנון כמו SRVG עצמו, לכן הסיכוי לכשלון גבוה), 2. מעקף קיבה, 3. ניתוח ששמו BPD (Scopinaro. זה אפשרי מבחינה טכנית לבצע ניתוח שרוול אחרי SRVG, אך הוא מלווה בסיכון מאוד גבוהה. ניתוח BPD - זה בעצם אב טיפוס של ניתוח מעקף תריסריון, כאשר ההבדל בינהם נמצא בצורת חיתוך הקיבה. כיוון שלא רצוי לעשות שרוול קיבה אחרי SRVG, שרוול עצמו לא בא בחשבון, וגם מעקף תריסריון לא בא בחשבון (הרי שרוול זה חלק ממעקף תריסריון). רק אחרי הבירור שכולל גם צילום וושט קיבה ניתן לענות על שאלתך

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת