סכיזופרניה/השמנת יתר חולנית

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

20/02/2011 | 16:32 | מאת: ציפי

בתי בת 24ש' חולה בסכיזופרניה. סובלת מהשמנת יתר. שוקלת 126 ק"ג שקלתי לעשות לה ניתוח שרוול. אך הפסיכיאטרים המטפלים בה מתנגדים, ולא מוכנים לתת חוות דעת פסיכיאטרית בעד ניתוח. היא סובלת ומתוסכלת מאוד מעצם היותה שמנה. אני יודעת שאם תרד במשקל יוטב לה מבחינה נפשית. רציתי לדעת אם ניתן לבצע ניתוח שרוול ללא חוות דעת פסיכיאטרית.

חולי סכיזופרניה מותר לעבור ניתוח, כמו לכל אדם אחר. בעבר היו חוששים מזה גם הכירורגים, וגם הפסיכיאטרים. כיום זה ניתן לביצוע. רצוי פשוט לדבר עם הפסיכיאטר המטפל, כדאי להתחיל מפניה לכירורג שעוסק בניתוחים אלה, לקבל ממנו הפניה,ושהוא יצור קשר עם הפסיכיאטר. כמובן שהחולה צריך להיות מאוזן, ללא מחלה פעילה, ללא נטיות אובדניות. אני ניתחתי חולים מסוג זה, הכל עבר טוב..

22/02/2011 | 23:16 | מאת: adi

אני חייבת להגיד לך שחייבת להיות לה מוטיבציה לרזות. וחלק מהתסמינים השלילים זה חוסר מוטיבציה. אולי שתנסה טיפול אחר כולל ביצוע הוראות הטיפול. עדי

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת