קנדידה רב מערכתית וניסטטין

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

24/07/2011 | 12:06 | מאת: סיוון

שלום, אני סובלת מתופעות של קוליטיס 10 וחצי שנים והתגובה לתרופות נמוכה באופן מוזר. בנוסף כל השנים נוכחת קנדידה בנרתיק, מדי פעם פטריות באוזניים (כל הזמן גירודים), ברגליים ובכלל פה ושם. רק לאחרונה התברר לי שמדובר בקנדידה מערכתית. התזונה שלי דלה מאוד בגלל המעיים, לפני כמה חודשים הורדתי את הקמח הלבן, לפני שנתיים הורדתי סוכרים ומוצרי חלב. אבל הקנדידה לא עוזבת. כל השנים האלה אני לוקחת באופן קבוע תוספי מזון רבים ובעיקר - פרוביוטיקים למיניהם. אבל עדיין הקנדידה קיימת. עשיתי אבחון אצל נתורופטית עם מכשיר ביקום, ורמת הזיהום היא ממש קיצונית. ניסיתי שמן אורגנו, פאו דה ארקו, GSE, אלוורה וכולם גרמו לבעיות בבטן, בגלל שהעיכול שלי הוא גרוע ביותר, הכל גורם ליציאות דמיות, כאבים והתכווצויות. ואני כמובן מפסיקה להשתמש בהם. קיבלתי המלצה לקחת ניסטטין, ואני מתכוונת להזמין אותו באמת מגרמניה. אבל בכל מקום, בכל השפות כתוב שזה לא מיועד לאנשים עם מחלות מעיים. (זה מגרה מאוד את המעיים) אז מה לעשות? אם לוקחים את הניסטטין, טיפול שלם של שבועיים למרות כל השלשולים והסבל, האם זה יגרום לנזק בלתי הפיך למעי? ההגיון שלי אומר שאפשר בסוף לשקם את המעי ולהתגבר על הנזקים. אני מנסה להבין האם הנזק עולה על התועלת. כי זה כמו הביצה והתרנגולת, הקנדידה גורמת למצב המעיים להחמיר כל הזמן. בנוסף, אני לוקחת צמחים פחות מובהקים (גדילן מצוי, ציפורני חתול, קמומיל, תימין, כורכום בכמוסות וכו') והם מחזיקים אותי במצב סביר. תודה מראש.

25/07/2011 | 14:46 | מאת: זוהר סער

סיוון שלום רב, איני רופאה ולכן איני יכולה לפרט לך על תופעות הלוואי של התרופה "ניסטאטין". אני ממליצה לך להיוועץ ברופא האם ניתן להשתמש בתרופה במצב של קוליטיס. לעיתים נמנעים משימוש בתרופה בעקבות קוליטיס פעיל ובמצבי רימיסיה של המחלה ניתן לקחת. בכל מקרה לא הייתי ממליצה על טיפול שגורם להרעה במצב הקוליטיס. ראשית אני ממליצה לך לשים דגש על שיקום פעילות המעי ופלורת המעי ושמירה על מצב של רימיסיה. אני ממליצה לך לפנות לנטרופת או תזונאי על מנת להתאים תפריט המתאים הן לקוליטיס והן לקנדידה. אני ממליצה לך לשלב פרוביוטיקה מסוג "ביו 25" של סופהרב שאינה מכילה סיבים ולכן מתאימה למצבך. ביו 25 הינה פורמולה חדשנית המכילה 11 זנים שונים של חיידקים פרוביוטים פטנטים ולמעלה מ-25 מיליארד חיידקים פעילים בכל כמוסה. הפורמולה מיועדת להקלה על בעיות עיכול שונות ובעיקר לסובלים ממחלות מעיים דלקתיות (קרוהן, קוליטיס) ומתסמונת המעי הרגיש (IBS). נטילת ביו-25 כל יום ולתקופה ממושכת תקל על הפרעות בעיכול כגון: שלשול, עצירות, גזים, נפיחות וכאבי בטן, תחזק את מערכת החיסון ותפחית מצבי אלרגיה שונים. הנחיות: כמוסה אחת ליום, עם הארוחה. בנוסף אני ממליצה לך על מוצר אנטי דלקתי בשם"כורכום+פפרין" , גם הוא של סופהרב. השימוש הנרחב ביותר הקיים כיום ברפואה בכורכום הוא במחלות המעיים הדלקתיות קרי מחלת קרוהן (Crohn's diseas) ומחלת קוליטיס (ulcerative colitis) (12). מחלות אלו המאופיינות בעלייה בגורמים דלקתיים שגורמים לרקמת המעי להיות כל הזמן במצב דלקתי. הכורכום תורם להורדת רמת הדלקת. הנחיות: 2 טבליות ליום עם הארוחה. אני מאמינה שאם תקפידי על תפריט מתאים ותוספי תזונה ותצליחי לשקם את פלורת המעי תהיה הטבה במצב הקנדידה ולא להיפך. רפואה שלמה, זוהר סער

26/07/2011 | 11:38 | מאת: סיוון

האם הוא גודל על מצע שמקורו בחלב? אם כן, אדע מראש שהוא אינו מתאים לי. ניסיתי כבר כאלה - הם מחמירים את המצב. עוד שאלה, האם החיידקים הם חיים או מהסוג שנמצאים בתרדמת? תודה מראש!

מנהל פורום תוספי תזונה