היתכן וזו קנדידה ???

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

09/07/2011 | 18:40 | מאת: אביטל

היי מעל חודש וחצי אני סובלת מתכיפות בהטלת השתן וכאבי בטן נוראים יותר לחצים וצריבות בבטן עשיתי את כל הבדיקות שתן דם יותר מפעם 1 והכל יצא תקין גם אצל רופא נשים הייתי ,ואולטרסאונד כליות ושתן עשיתי והכל יצא תקין ... חשוב לי לציין ששנים אני סובלת מבטן נפוחה ושינויים ביציאות אך כל זה התגבר לאחר קיום יחסי מין בלי אמצעי מניעה ..(גם בדיקת איידס עשיתי ) והרופאת משפחה נתנה לי אנטביוטיקה שמאז שלקחתי אותה התגברו הכאבים החלפתי רופא משפחה ששלח אותי לעשות בדיקת צואה וגם היא יצאה תקינה אני מחכה ביום שלשי לעשות בידקת אלוטרסאונד בטן עליונה ... אך לפי כל הסיפתומים שנתתם יש לי הרגשה ש80% זו קנדידה אשמח לקבל יעוץ והיכן ניתן לבדוק זא אם לא בקופות חולים

10/07/2011 | 10:35 | מאת: זוהר סער

שלום לך, כפי שראית בתשובותיי הקודמות, האבחנה של פטריית הקנדידה אינה פשוטה. אבחנה ודאית לרוב כרוכה בתרבית צואה חיובית לקנדידה או רמות גבוהות של נוגדנים לקנדידה בסרום הדם. אבחנה יעילה נוספת היא על ידי תשאול יסודי על ידי נטורופת או תזונאי מיומן. לשם אבחון ניתן גם לפנות למעבדת קנדידה , ישנה מעבדה בחיפה : http://www.1818.co.il/index2.php?id=5&lang=HEB או מעבדת מזור בפתח תקווה: http://area.co.il/view.php?siteid=50770&jet=page&menuid=194219 הסימנים הכלליים לקנדידה רב מערכתית הם: עייפות וחוסר אנרגיה, תשישות, נדודי שינה, תחושת חולי, תשוקה לדברי מתיקה ופחמימות, כאבי ראש ומיגרנה, נשירת שיער, עיגולים שחורים מתחת לעיניים, אלרגיה לאלכוהול, עלייה מתמדת במשקל, בטן נפוחה וקושי לרזות למרות הקפדה על דיאטה, טשטוש ועוד מגוון רחב של סימפטומים. סימנים ספציפיים לקנדידה נרתיקית: הפרשת יתר וגינלית (דמויות "קוטג'"), תחושת גרד וצריבה בלתי נעימה סביב פתח הנרתיק, במיוחד בזמן מתן השתן, אדמומיות ונפיחות באזור הפות והנרתיק, הפרעה בקיום יחסי מין ולעתים התפשטות סביב אזור פי הטבעת. משך זמן הטיפול בקנדידה תלוי ברמת הזיהום, סוג הפטריה ומצבו האישי של כל מטופל . מיגור הקנדידה יכול להמשך שלושה חודשים ואף יותר , כשהמטרה העקרית היא לשמור על אורח חיים בריא לאורך זמן. כדאי לשים לב לסימפטומים המאפיינים את הקנדידה ולראות האם הם חלפו. כמובן שיש להקפיד על תזונה תואמת קנדידה . המלצות תוכלי לראות בתשובותיי הקודמות בפורום זה. בהצלחה, זוהר סער

10/07/2011 | 10:41 | מאת: היי אביטל

אבחנת קנדידה על סמך תסמינים בלבד היא מורכבת בשל ריבוי התסמינים, השונות מאדם ולאדם (הן בסוג והן בעוצמת התסמינים) וכן בשל הדימיון הרב למחלות אחרות. רק בדיקת מעבדה יכולה לשלול נוכחות או העדר קנדידה בגוף. בדיקת המעבדה נעשית בשתי דרכים: בדיקת תרבית צואה או לחילופין בדיקת נוגדנים בשתן. יש מרפאה שמספקת את הערכה לבדיקה ללא עלות. הבדיקה נשלחת בואר לבי"הח אלישע בחיפה לבדיקה. פרטים נוספים באתר: http://www.candidacenter.co.il/

מנהל פורום תוספי תזונה