שינויים ברמות ויטאמיני B

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

08/11/2012 | 11:17 | מאת: שואלת

שלום, בעקבות הנתונים הבאים הומלץ לבעלי(בן 38) תוסף ויטאמין B: ויטאמין 12B 233 פיקוגרם למ"ל כאשר הטווח הניתן הוא 211-911 חומצה פולית 5.7 ננוגרם למ"ל כאשר הטווח הניתן הוא 5.4-25 ויטאמין 1B (תיאמין) 153 ננומול לליטר כאשר הטווח הניתן הוא 7-230 ויטאמין 6B 19.9 ננומול לליטר כאשר הטווח הניתן הוא 20-180 בעלי התחיל לקחת לפני כחודשיים כדור בודד ביום של תכשיר בשם. טריפל B המכיל: 100 מ"ג................ ויטמין B1 40 מ"ג.................. ויטמין B6 250 מק"ג................ ויטמין B12 כעבור חודשיים של לקיחה: ויטאמין 12B 431 פיקוגרם למ"ל כאשר הטווח הניתן הוא 211-911 חומצה פולית 4.5 ננוגרם למ"ל כאשר הטווח הניתן הוא 5.4-25 כלומר ויטאמין 12B עלה ומצוי בחלק הנורמלי ואילו חומצה פוליתת (לא לוקח תוסף) ירדה ל4.5 ומוגדרת כגבולית. האם על בעלי להמשיך עם תכשיר זה ? כזכור לוקח אותו חודשיים. אם כן לעוד כמה זמן ? כלומר האם מקובל לקחת תכשיר זה באופן רציף או לתקופות עם הפסקות ? האם עליו להוסיף גם חומצה פולית בעקבות ירידתה ? תפקודי הכבד של בעלי עלו מעט. האם עשוי להגרם מתוסף זה ? תודה רבה

08/11/2012 | 14:30 | מאת: אביבה דייגי

שלום רב! ערכי ה B12 של בעלך אכן התייצבו בבדיקות הדם, B12 הוא ויטמין אשר נאגר בכבד ושומר על רמתו לתקופה ארוכה יחסית לכן הייתי מפסיקה בעוד כשבועיים לצרוך את התוסף. חשוב לברר למה נגרם החוסר? תזונה לא מספקת?דימום? בעיות ספיגה? חשוב לעקוב אחר רמות ה-B12 ולהתאים את התוסף באופן אישי, את מוזמנת ליצור קשר עם החברה שלנו על מנת להתאים לו תוסף אישי. בנוגע לתפקודי הכבד- ישנם אנשים שכתוצאה מנטילת תוספי תזונה ותרופות יכולות להופיע סטיות בתפקודיי כבד, כמובן שרופא צריך להסתכל על הסטיות האלה ולתת עליהן את הדעת, יכול להיות כי הסטיות הן לא משמעותיות. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

מנהל פורום תוספי תזונה