צרבת ונפיחות בקיבה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

10/04/2011 | 00:51 | מאת: אבי

אני בן 66, בשנת 2008 עברתי ניתוח מעקפים ומאז נוטל תרופות הרשומים מטה באופן קבוע : LOSARDEX 50 MG, כדור ליום CARVEDEXXON 6.25 MG, שני כדורים ליום - בוקר וערב MICROPIRIN 75MG כדור ליום SIMVASTATIN 20MG+10MG ,סה"כ 30MG ליום OMEPRADEX 20 MG כדור ליום יחד עם כדור מיקרופירון FOSAVANCE 70 MG - פעם בשבוע, טיפול ב- אוסטאופורוזיס לאחר לקיחת כדור מיקרופירין תמיד סבלתי מהצרבת למרות הכדור OMEPRADEX אך זה כמה חודשים אחרונים אני חש עליה מתמדת בצרבת אחרי כל ארוחה ובמקביל נפיחות בקיבה מלוווה בהרגשת כבדות באזור הקיבה מלווה בכאבים באזור בית החזה והקיבה ובכלל הבטן גדלה ויש עליה במשקל הכולל. כתוצאה מכך,כדי להקל על המצב נמנע אני לסעוד ארוחות סדירות ושלמות של היום. ברצוני לדעת האם שימוש ממושך בחלק מהתרופות הנ"ל יכול לגרום לעליה בצרבת או לגרום נזק לשריר טבעתי המתפקד כשסתום חד-כיווני ומאפשר למזון לעבור מהוושט אל הקיבה או יכול לגרום לליקוי בתפקוד של השסתום, המאפשר מעבר חומצה מהקיבה לוושט כך נגרמת צרבת,או שאין כל קשר לתרופות בהחמרה של הצרבת ותופעת ניפוח של הבטן ובכלל יכולה להיות סיבה אחרת שטעונה בדיקת גאסטרוסקופיה. תודה על עזרתכם.

11/04/2011 | 00:23 | מאת: פרופ' רם דיקמן

משך התלונות מצריך גסטרוסקופיה ולכן פנה בעניין זה לרופא המטפל ובקש הפנייה, שנית, לגבי מנגנונים הרי שהעלייה במשקל חששובה ומשפיעה הרבה יותר מהתרופות, בעניין זה החל בשינוי באורח חיים והפחת משקל.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי