ניתוח לפרוסקופי ליצירת שסתום חדש

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

07/04/2011 | 19:32 | מאת: ליאל

שלום לכם קראתי כתבה מפורטת על ניתוח זה. רציתי לדעת מספר דברים: האם זהו ניתוח שכיח בארץ או קיים רק לאחרונה? והאם אחוז ההצלחה גבוה? וכן- לפני כארבעה חודשים הוצא לי כיס המרה -במקביל יש לי מזה מספר שנים בקע סרעפתי לא גדול. לאחר ניתוח המרה הוחמרו תופעות הבקע לצרבת חזקה, רפלוקס וכאבי בטן יומיים מטרידים ולעיתים חזקים.(תיפקודי הכבד תקינים) האם יש מקום לדבר על ניתוח זה לפי המידע שפירטתי בתודה מראש, ליאל

08/04/2011 | 03:45 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

החמרת תלונות של רפלוקס לאחר ניתוח כריתת כיס מרה מתוארת וקשורה בתוספת מלחי מרה ומרה אשר נמצאים בתריסריות בכתות גדולה יותר ועוברים לקיבה ובהמשך לושט וכך מגביריםאת הצרבת. בקע סרעפתי כשלעצמו לא סיבה לניתוח ובמיוחד שהוא קטן אלה הפרעה בתפקוד הושט והדגמת ממצאים ברירית הושט באנדוסקופיה. ניתוח פונדופליקציה לפרוסקופית קיים בארץ שנים רבות ובידיים טובות נותן תוצאות טובות

08/04/2011 | 13:35 | מאת: ליאל

אשמח להבין מה עלי לעשות האם להגביר את מינון הלוסק? או אולי כדור אחר? בתחילה לאחר הניתוח היה סביר אך כחודש אחריו -מזה 3 חודשים אין כמעט יום בלי כאבי בטן ואף חזקים כצירים, בטן נפוחה, רפלוקס וטעם חמוץ -מר בפה כמעט כל הזמן, אשמח מאוד להשכיל לעתיד מה עלי לעשות. אני מודעת מאוד לתזונה שלי ולארוחות מזעריות ורבות- ואף הייתי לאחרונה אצל דיאטנית שלא חידשה לי דבר וכן אצל פרופסור מומחה בתחום הגסטרואונטרולוגיה-וזאת מתוך היותי נואשת ורוצה כבר להיפטר מהכאב הקבוע לאחר כריתת המרה. מהתופעות שפרטתי לתשובתך מצפה, תודה רבה, ליאל

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי