אני חולה אכלזיה,עברתי ניתוח מיוטומיה של הלר

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

24/09/2016 | 19:57 | מאת: חיים

ובנוסף בוצע הליך של חיזוק סוגר וושט תחתון(פונדופליקציה). לפני הניתוח סבלתי שנים מצרבות קשות שנעלמו אחרי הניתוח,כבר 3 שנים. הרופא שלי חושד שיש לי ריפלוקס ללא סימפטומים ונתן לי רשימה של מאכלים ומשקאות שרצוי להימנע מהם. אצלי סוגר הוושט התחתון מת וחתוך,אי אפשר להחליש אותו יותר. האם אני צריך להימנע ממאכלים ומשקאות שמחלישים את הסוגר המת,או רק מכאלה עם חומציות ? מה עם קפה ?

חיים שלום, קיימת חפיפה בין המאכלים והמשקאות שמרפים את הסוגר לבין אלה שמגבירים הפרשות קיבה ו/או התרוקנות קיבה, ולכן עשויים להגביר את הרפלוקס. מסיבה זו בכל מקרה מומלץ לצמצם צריכת טבק, קפאין, אלכוהול ושומן. יש כמובן גם עדיפות לארוחות קטנות ופזורות על פני היום והימנעות מפעילות גופנית או שכיבה בסמוך לאכילה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי