חשש מצרבת כרונית שלא עוברת במשך כמה שבועות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

16/07/2016 | 19:38 | מאת: פאני

שלום, אני בת 18 ולפני כמה זמן הלכתי למסיבת הסיום של חברתי והוגשו שם מאכלים שונים. בכל מקרה, אכלתי שם פיצה ועוד מספר דברים ומאז אני סובלת מצרבת כרונית שלא עוברת. חשבתי שטיפול נגד חיידק הליקובקטור פילורי (הוא נמצא אצלי בבדיקת נשיפה) יסייע לבעיה, אולם אני רואה שהצרבת לא עוברת. היא פשוט מציקה לי לאורך היום (יש ימים טובים יותר וטובים פחות), ואני ממש חוששת שאצטרך לסבול מזה לנצח (גם קראתי על תופעות הלוואי והן מדאיגות אותי). אשמח לעצות בנוגע למצב (אני כרגע מנסה להפחית בכמות השוקולד שאני צורכת). תודה מראש.

פאני שלום, ראשית, אני ממליצה לך כמובן להמשיך בירור אצל גסטרואנטרולוג. שנית, כפי שבטח שמת לב במסיבת הסיום, מאכלים שומניים נוהגים לעשות צרבת, ופיצה היא בפירוש דוגמה למאכל שומני (אני בטוחה שבמסיבת הסיום היו עוד כמה מאכלים בסגנון הזה). ההנחייה התזונתית העיקרית היא כמובן להימנע ממאכלים שומניים במיוחד, ולפזר את צריכת השומן באופן פחות או יותר שווה על פני היום. בנוסף עדיף להימנע/ לצמצם צריכת שוקולד, קפאין, אלכוהול, מנטה, נענע ועישון. כמו כן עדיף להימנע מארוחות כבדות במיוחד, ביצוע פעילות גופנית או ללכת לישון בסמוך לאכילה. במקביל אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תבחן את הרגלי האכילה שלך ותבדוק יחד איתך אילו שינויים נוספים יש לבצע. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי