הקשר בין תרופות לצרבת ודימנציה/אלצהיימר

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/05/2016 | 21:12 | מאת: אילן

לאחרונה שמעתי שתרופות נגד צרבת ממשפחות PPI ו H2 ,עלולות לגרום ל דימנציה / אלצהיימר. מה עושים? גם תכשירים שמכילים אלומיניום לא בריאים.מה עם גביסקון? או סודה לשתיה?

אילן שלום, מטרת הפורום היא לספק מענה תזונתי לבעיית הצרבת. אני ממליצה לך להפנות את שאלתך לרופא המטפל בך או לפורום רפואי המתמחה בתחום. יחד עם זאת, קיימות הנחיות תזונתיות לטיפול בצרבת אותן תוכל לנסות. לדוגמה, הקפדה על ארוחות מסודרות ופזורות על פני היום, הימנעות מארוחות גדולות במיוחד, צמצום צריכת מאכלים שומניים כמו מאפים ודברי מתיקה, מאכלים מטוגנים, בשרים וגבינות עתירות שומן ועוד. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי