איך אפשר להגן על הגוף מפני מזהמים?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

09/03/2016 | 12:54 | מאת: נבי

שלום רב אובחנתי כחולה אזופגיטיס ואמרו לי לקחת לוסק למשך 4 חודשים .רציתי לדעת איך אפשר להגן על הגוף מבחינת תזונה שמזהמים לא יכנסו לגוף בזמן שאין חומצות בקיבה..הבנתי שחומות גורמות להרס של חיידקים פתוגניים ..איך ניתן לשמור על הגוף בזמן שאין חומצה אם הלוסק.? תודה מראש על התשובות המקצועיות שלך.

נבי שלום, אין בנטילת סותרי חומצה הנחייה להימנע ממאכלים שעשויים להכיל חיידקים. מסיבה זו, לא הייתי משנה את הרגלי האכילה שלי בכיוון זה אלא פועלת בהתאם להנחיות התואמות תזונה באזופגיטיס. הנחיות אלה כוללות הקפדה על ארוחות קטנות פזורות על פני היום, צמצום/ הימנעות מצריכת קפאין, אלכוהול, שוקולד, מנטה, מאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד, תבלינים חריפים ועוד. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי