ריפלוקס וסרטן הוושט

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

10/02/2016 | 20:01 | מאת: ענבר

שלום רב, אובחנתי עם בקע סרעפתי בגודל 2 ס"מ ודלקת בוושט. אני מטופלת בנקסיום ומנסה לשמור על תפריט מאוזן לפי הדיאטנית אך יש לי קשיים בבליעה. האם ייתכן והתפתח סרטן הוושט במהלך החודשיים מאז בדיקת הגסטרוסקופיה? או שאם היה כזה היו מאתרים אותו בבדיקה עצמה ואין ממה לדאוג? תודה

ענבר שלום, לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות אך אני ממליצה לך לפנות לגסטרואנטרולוג להתייעצות. אינני יודעת מהי הסיבה לקשיי הבליעה שלך אך לעת עתה הייתי נמנעת ממאכלים מוצקים יבשים (ניתן לטבול בנוזל). בנוסף מציצה של קוביית קרח או קרטיב לפני הארוחה עשויה לעזור באלחוש האזור וגירוי רפלקס הבליעה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי