צרבת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/12/2013 | 21:44 | מאת: סוזי

בהמשך לפניתח אליכם מ2/11 ותשובתה של ד"ר אליזה טיומני,ביצעתי גסטרוסקופיה והתוצאה היתה שהכל נקי לחלוטין,אין סימנים לצרבת בושט,קיבה ותרסריון תקינים ולא הוזכר בקע סרעפתי.נלקח תבחין אוראז והוא שלילי. הרופאה שעשתה לי את הבדיקה אמרה לי שאם הייתי סובלת מצרבת מסיבה כלשהיא הכדורים שקיבלתי היו אמורים לפתור את הבעיה:נקסיום,אומפרדקז,קונטרלוקס ולמעשה הם לא. אני ממשיכה לסבול מכאבים,מתחושת שריפה ,מטעם מר בפה. האם זה ייתכן תשובה כזו?

08/12/2013 | 22:45 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

הגסטרוסקופיה שהיא תקינה והעדר תגובה לכל סוגי PPI -תומכים באבחנה של NERD -כאשר יש תחושת צרבת אך לא נראה שום דבר בבדיקות ולכן גם אין שום תגובה לכדורים כי הבעיה היא לא רפלוקס אלה סטראס מוגבר בדופן הושט אשר נותן תחושת צרבת ועוד הטיפול הוא ע" תרופות בקבוצת SSRI המעלים כמות הסרוטונין ברקמה

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי