איבחון ריפלוקס לרינגיו-פרינגיאלי

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

12/11/2013 | 09:21 | מאת: דניאל

שלום רב, בן 60 ,מזה 20 שנה סובל מריפלוקס (כנראה), בשנים הראשונות בעיקר החזר של מזון לפה ותחושת חמיצות ובשנים האחרונות יש רק שיעול כרוני קשה וטורדני במשך כל היום עם גירוי בבית הבליעה, אציין שרוב שעות היום אני מדבר בקול רם, כל הטיפולים השמרניים והתרופתיים נוסו (פרט לנקסיום) ללא הצלחה, בבדיקת אאג עם סיב אופטי נצפתה דלקת קלה בבית הבליעה, בבדיקת גסטרוסקופיה- הרנייה היאטלית. שאלותיי: האם כתוצאה מדיבור מממושך בקול רם במרבית שעות היום יכול להיווצר השיעול? האם ניתן להאשים את ההרניה כגורם לריפלוקס והאם יש טיפול כירורגי יעיל? פונדופליקציה? האם יש צורך לבצע תפקודי ושט- ניטור חומציות ומנומטריה והכי חשוב איפה ניתן לבצע היום את בדיקת ה BRAVO?

12/11/2013 | 16:16 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

בדיקת ושט עם בראבו ניתן לבצע במכון גסטרו איכילוב -רק במסגרת פרטית(קופות לא מכסות )או דרך חברת ביטוח חשוב לבצע בדיקת חומציות בשני מוקדים בושט -ושט עליון ובושט תחתון לאחר בדיקות מנומטריה וניטור חומציות אפשר לפי ניתונים לשקול צורך בניתוח

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי