צרבות וכאבים קשים באזור הסנטר ובית החזה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

23/06/2013 | 23:50 | מאת: גליה

אני סובלת מצרבות גיהוקים 5 שנים. בעלת מעי רגיש(גזים, שלשולים/ ועצירויות) ב10 החודשים האחרונים-צרבת יומיומית קשה (התחיל לאחר שימוש אינטנסיבי באנטיביוטיקה). לפני 5 חודשים בדיקת גסטרו יצאה תקינה-מלבד אודם קל בקיבה נלקח משטח לחידק-יצא שלילי. לפני 5 שנים בצעתי קולנוסקופיה יצאה תקינה. בנוסף בצעתי מונמטריה וניטור חומציות תחת 80 מ"ג נקסיום. התוצאות-"חשיפה מוגברת לתוכן חומצי חלש. ארועים מעט מוגברים של תוכן חומצי חלש, ושינויים בלתי ספציפים בגוף הוושט, סוגרים תקינים" -מה הכוונה?? עשיתי שימוש בנקסיום 80 מ"ג (40 ביום וערב). בהמשך ירדתי 40 מ"ג ליום והייתה תקופה שקטה יחסית. ואז החלטתי לרדת ל20 מ"ג בבוקר בעצת הרופא -ובהמשך עשיתי הפסקה לשבוע והיה נוראי כל התופעות חזרו. וחזרתי לנקסיום 20 מ"ג-לא נראה לי שממש עוזר. שמתי לב שיש קשר בין התרוקנות מצואה לצרבות. בדיקת רופא נשים תקינה. מחכה לקולנסקופיה עוד שבועיים. בנוסף לפני כמה חודשים זה קרה וחזר שוב יש לי כאב נוראי!!!שורף דוקר!! בכל האזור מהסנטר לכיוון החזה=קורה 10 דקות לאחר לקיחת הנקסיום ומלווה אותי כל היום ללא הפוגה כאבים נוראיים-אם אני לוקחת כדור סומטרידקס למיגרנה (שיש בSRRI)-אז גם יש הקלה בכאב הנוראי באזור החזה צוואר וסנטר. האם הכאב יכול להיות ממקור עיצבי? אני פיברומיאלגית+חרדתית-יכול להיות שהכאב של הצרבת הפך להיות כאב אחר-כאבים נוראיים! אני אבודה ומאוד סובלת ועצובה. מה אומרות תוצאות הבדיקה? ומה עושים? אשמח להכוונתך.

23/06/2013 | 23:54 | מאת: גליה

נשלל צליאק ויש לי אנמיה וחוסר ברזל.

07/07/2013 | 23:37 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

קשה להתיחס לסיפור כה ארוך ומפורט באינטרנט-זה דורש יעוץ פרטני כדי שתפני למכוני גסטרו שמתעסקים בנושא

13/10/2013 | 18:59 | מאת: נתן

אני סובל מאותם בעיות. קלונוסקופיה וגסטרו יצאו תקינות. כך גם CT בטן. סובל מכאבים מתחלפים בחזה בצואר/גרון. עם תחושה של הקרנה לכתפיים. נקסיום לא ממש עוזר (או לפחות כל זה מרגיש). אין לי מושג לאן לפנות להמשך טיפול.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי