רפלוקס קשה ואי תגובה ל- PPI

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

04/03/2011 | 10:43 | מאת: מיכל

שלום רב, אני סובלת מרפלוקס קשה מעל 10 שנים. הייתי מטופלת בלוסק 20 מ"ג פעמיים ביום במשך כל השנים והמצב היה בסדר. במהלך השנים עברתי אנדוסקופיה והיה חשד לבארט, אך בבדיקה לפני שנתיים יצא תקין. בחודשיים האחרונים חלה החמרה קיצונית, עד כדי כך שהלוסק הפסיק לעזור. ניסיתי להחליף לתרופות שונות אחרות כמו: קונטרולוק, נקסיום וכו', לשלב מוטיליום. וכלום, יש צרבות קשות, בעירות ללא כל פיתרון. בנוסף בתקופה זו החלו יציאות צהובות - עד שלשול צהוב. חיי קשים ביותר. הכל השתנה. איני מסוגלת לעבוד. אינו מסוגלת לאכול. ירדתי מאוד במשקל. אני עומדת לעבור אנדוסקופיה בקרוב וכן בדיקות נוספות. מה יכולה להיות הסיבה להחמרה? והעובדה שאף תרופה מקבוצת ה- PPI לא עובדת? האם יכול להיות שחיידק הליקובקטר פילורי גורם להחרפה זו? בנוסף לרפלוקס, שכן ברפלוקס היה בשליטה שנים רבות עם הלוסק. אני מיושת ומותשת לגמרי מחכה לתשובה תודה

04/03/2011 | 23:34 | מאת: פרופ' רם דיקמן

את מתארת מצב שדורש בירור מעמיק ע"י ניטור חומצה בושט תחת טיפול או ניטור דומה הקרוי אימפידנס, בקשי זאת מרופא הגסטרו שלך.

05/03/2011 | 14:03 | מאת: מיכל

יש אפשרות שהצרבת הפעם נגרמת בשל מיצי מרה ולא חומצה, ובגלל זה כדורים כמו לוסק, קונטרולוק לא עוזרים לי- וההחמרה בעצם נובעת מכך? אני סובלת נורא מבעירה שמגיעה עד לפה, הפה בוער. בלילה זה נורא.אני מכניסה קוביות קרח לפה.כלום לא עוזר.הוושט בוער. במידה ומדובר במיצי מרה - יש תרופה שמנטרלת את העניין? תודה

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי