ברט

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

23/03/2013 | 08:20 | מאת: משה

שלום, בגסטרוסקופיה שעשיתי ראו איזופגיטיס גרייד 1 וגם כמה ארוזיות באיזור החיבור בין הושט והקיבה. לקחו ביופסיות מהקיבה. לא לקחו ביופסיות מהושט. הומלץ לי ע"י הרופא המבצע לקחת לוסק במינון נמוך ולא דובר על כך שיש לחזור על גסטרוסקופיה. החשש שלי הוא לגבי האפשרות שאולי יש לי ברט שלא נשלל, ולכן אני שואל: האם בעת גסטרסקופיה ניתן לחשוד, תוך הסתכלות, אם קיים ברט כאשר יש גם ארוזיות בחיבור ושט-קיבה וגם איזופגיטס גרייד 1, או שמא האיזופגיטס גרייד 1 והארוזיות "ממסכים" ולכן אי אפשר לדעת אם יש או אין ברט ? במידה וניתן לשלול בעין ברט גם כשיש איזופגיטיס גרייד 1 וארוזיות- אני כמובן רגוע. במידה וקשה לשלול בעין ברט כשיש איזופגיטיס גרייד 1 וארוזיות, אם הבנתי נכון הרי שרצוי לקחת טיפול תרופתי ואז אחרי זמן מה (נניח חודש-חודשיים-שלושה) לקחת ביופסיה מהושט על מנת לשלול ברט. הבנתי נכון? מה כדאי לי לעשות? תודה !

23/03/2013 | 12:04 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

ברט ניתן ליראות בהסתכלות בזמן אנדוסקופיה אך לא ת של אזופגיטיס מיד יש לכך תמיכה בתשובה פטולוגית עם צביעות מיוחדות. דרגה 1 בד"כ מסמנים את זה בA-B-C-D- ולא במספרים ) מצביעה לדלקת קלה .אפשר לחזור על אנדוסקופיה לאחר כחצי שנה לאחר טיפול ושמירת אורח החיים ולוודה שהכל תקין והתרפאה אך זה לא חובה .

23/03/2013 | 12:17 | מאת: משה

תודה רבה לך ד"ר טימני. כדי להיות בטוח שהבנתי את התשובה אשאל: האם בעת גסטרסקופיה ניתן לחשוד, תוך הסתכלות, אם קיים ברט כאשר יש גם ארוזיות בחיבור ושט-קיבה וגם איזופגיטס גרייד 1, או האם האיזופגיטס גרייד 1 והארוזיות מקשה לראות זאת ולכן אי אפשר לדעת אם יש או אין ברט ?שוב תודה רבה. לא

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי