צרבות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

27/01/2013 | 09:50 | מאת: ליגל

שלום רב, אני בת 40 מעי רגיז. בשנים האחרונות סובלת מצרבות קשות אך לא יום יומיות. בדיקת גסטרוסקופיה לפני כשנה תקינה וגם הליקובקטור לפני כשנה תקין. מהבדיקה שנעשתה לפני שנה אני עם צרבות יומיומיות קשות מנשוא-קמה והולכת לישון עם צרבת כאב בבית החזה(נשלל מקור לבבי), תחושת גוש בגרון, שיעול אחרי אוכל, ליחה רבה בבוקר. קבעו לי תור למונמיטריה לעוד חודשיים. ניסיתי אומפרדקס ללא הצלחה, קונטרלוק(הייתי עם כאבי ראש קשים!) ועכשיו לנספרזול אחד ביום(מקל רק מעט!) כמעט ולא משתעלת אך בהחלט מרגישה את הכאב בחזה ואת הצרבת. לפני חצי שנה אף אוזן גרון ממש ראה בצקות בגרון מהצרבת. בשבוע האחרון ראיתי בליחה בבוקר נקודה קטנה של דם (קרה פעמיים) היה גם יום אחד באף בנזלת השקופה(סליחה על התיאורים. אני קצת חוששת...מה גם שעדיין עם צרבות והתור לרופא רק עוד חודשיים-אחרי המונמטריה. אנא עצתך? יש גם מידי פעם כאבים בקיבה. והפסקתי שוקולד ומטוגנים לגמרי ו...ירדתי לחצי כוס קפה ביום, בלי עגבניות, ופירות הדר וישנה על שתי כריות ואין שום הקלה...אני מפחדת שבמהלך השנה נוצרו נזקים בלתי הפיכים לוושט מאז הבדיקה הקודמת. תודה מראש.

29/01/2013 | 21:53 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

עד שאת מחכה לבדיקת מנומטריה ניטור חומציות -אני מקווה שבשיטת IMPEDANCE ולא רגילה שתאפר לראות איזה סור רפלוקס יש לך-כדי לעלות מינון של לנצופרזול ל 30 מג 'פעמיים ביום ולקחת אחרי אוכל 2-3 פעמים ביום סירופ גביסקון

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי