urease breath test

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

24/10/2012 | 09:59 | מאת: הראל

שלום, בתור סטודנטים לרפואה נשמח לדעת: אם בא מישהו עם כאבים אפיגסטריים (ואין סיבה לחשוד במשהו חמור. נגיד הוא מתחת לגיל 40, בלי ירידה במשקל, בלי היסטוריה משפחתית או אישית של ממאירויות GI) האם קודם נעשה urease breath test או שישר נתחיל ניסיון טיפולי בPPI? בהריסון כתוב שכשיש דיספפסיה קודם נעשה UBT, אבל יצא לי לשמוע לא מעט סיפורים על אנשים עם דיספפסיה שישר התחילו PPI בלי שום UBT או גסטרוסקופיה

28/10/2012 | 21:28 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

לאיש צעיר ללא סימנים מדעיגים ותמונה קלנית מתונה -נעשה קודם UBT ולאחר מכן"נתפור טיפול". במידה והתמונה קלינית קשה יותר -קודם ניתן טיפול להרגעת המצב ואז נבדוק UBT אונשקול צורך בגסטרוסוקפיה

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי