הליקובקטור פילורי + רפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

02/02/2011 | 23:51 | מאת: דורית

לפני כ 10 שנים נמצא אצלי החיידק.. קיבלתי טיפול אנטיביוטי שלא עזר .. נרגעתי ואז עבר לי החידק. כיום לפני כחצי שנה נמצא שוב אותו חיידק. בסמוך אובחן אצלי גם רפלוקס. מפניה לרופא מומחה נאמר לי כי אין קשר בין השניים.. האמנם? אני מנסה לא לשתות את המינון של האופרמדקס כפי שניתן..(40 +20) מחפשת חלופות.. השאלות: האם אצליח ע"י תזונה טובה להימנע משתית כדורים? אני סובלת מציפורנים נשברות שיער נושר? האם בעיות אלה הם תוצאה של חומציות יתר בכיבה? כמו כן התגלו אצלי לא מעט בעיות הרמונליות? האם זה קשור? אם כן איך אני מצליחה לעזור לגוף שלי להגיע לאיזון? אני לוקחת תוספי מזון כמו: אבץ, ברזל, סידן, ויטמין c. חומצה פולית, מגנזיום, b12'ויטמין d...

03/02/2011 | 00:22 | מאת: פרופ' רם דיקמן

הקשר בין השניים שנוי במחלוקת. ללא קשר לוויכוח, לך חשוב לדעת שהחיידק אכן הוכחד ולפיכך בקש קורס נוסף של אנטיביוטיקה.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי