ספאזם של הושט וריפלוקס לא חומצי?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/11/2020 | 15:50 | מאת: פרופ דיקמן רם מומחה לתנועתיות גסטרואנטרולוג.

האם קיים טיפול במקרים הנ ל?

פרופ' דיקמן שלום, בתור התחלה כמובן שהטיפול התזונתי אינו מהווה תחליף לטיפול הרפואי. ההתייחסות התזונתית נחלקת לשתיים: בהקשר לריפלוקס לא חומצי יש הרבה מקום להתערבות תזונתית שנוגעת הן להתנהגות האכילה הכוללת גודל ארוחות, קצב האכילה, התעסקות תוך כדי אכילה, סמיכות הארוחה לפעילות גופנית או שינה וכדומה. בנוסף יש מקום להתייחס לתכולת השומן בארוחות ולמאכלים ספציפיים שמרפים את ה- LES. באשר לספאזם של הושט ההתייחסות התזונתית יותר מוגבלת וגם יותר אינדיבידואלית. מטופלים שונים מדווחים על השפעה שונה של מאכלים וניתן לעזור להם בזיהוי אותם המאכלים. כמו כן יש מקום להתייחס לטמפרטורת המזון והשתייה. מעבר לכך, לאור הקשר האפשרי בין סטרס לבין ספאזם של הושט, אני לעתים משלבת בעבודתי גם ביופידבק בשילוב כלים מעולם ה- CBT אליהם יש לי הכשרה נוספת. במידה ואתה מעוניין אשמח אם תשאיר פרטי התקשרות באתר שלי ונוכל לדון בעניין בהרחבה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי