תחליף תזונתי לנקסיום נגד צרבת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/02/2020 | 14:08 | מאת: תחליף תזונתי לנקסיום נגד צרבת

אני משתמש כבר שנים בנקסיום 20 מ"ג ליום עם תוצאות מרשימות. שמעתי לאחרונה על תופעות שליליות כתוצאה משימוש ממושך בנקסיום. אני מחפש תחליף תזונתי. אפשר לקבל אצלכן הנחיות, לפחות כלליות, על שינוי הרגלי אכילה ומאכלים אסורים? בתודה ובברכה, עמוס דינור

עמוס שלום, אשמח לתת לך הנחיות כלליות אך חשוב לציין שלפני הפסקת השימוש בתרופה יש לדון בכך עם רופא המשפחה. באשר להנחיות: יש להימנע מארוחות גדולות או פערים גדולים בין הארוחות. יש להימנע מאכילה בסמוך לשינה או ביצוע פעילות גופנית לאחר האוכל. רצוי לצמצם צריכת אלכוהול, קפאין ושימוש בטבק. יש להימנע משימוש בתבלינים חריפים. יש לצמצם צריכת מאכלים שומניים ובמיוחד מאכלים מטוגנים, גבינות או בשרים שומניים ומאפים עתירי שומן. מעבר לכך לאחר התייעצות עם רופא המשפחה אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לביצוע התאמות תזונתיות. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי