צרבת לאחר ארוחה מלווה עם ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

31/08/2019 | 12:24 | מאת: גלעד

שלום לך אבא שלי בן 73 סובל מצרבת שתוקפת אותו לאחר כל ארוחה קלה .קיבל ייעוץ של נטרופתיות לאכול ארוחות קטנות במשך כל היום 5 ארוחות.שינוי תזונה ומאכלים מיוחדים שלא יגרו את הצרבת. האמנם עדיין הצרבת תוקפת ומרגיש תחושת בערה שרפה באזור הגרון.הדבר מדאיג כי זה מלווה גם בירידה במשקל. הוא עשה את כל בדיקות הגסטרו הכל תקין. בדיקות דם תקינות בדיקות אולטראסאונד בטן תקינות. לוקח נקסיום ועם כל זה אין הקלה. מה עושים אשמח ליעוץ.הוא אמור להפגש עם תזונאית ממכבי אבל הירידה במשקל הכי מטריד אותנו. יש לו גם ביקור אצל רופא אאג לבדוק אולי יש בעיה בשסתום בין הוושט לקיבה. תודה.

גלעד שלום, ההנחיה לאכול ארוחות קטנות ופזורות על פני היום הנה הנחייה נכונה. יחד עם זאת אינני יודעת אילו הנחיות נוספות הוא קיבל במסגרת "שינוי תזונה ומאכלים מיוחדים". בהנחה שאין בעיה רפואית אחרת, אני מעריכה שתחושת הצריבה יחד עם ההנחיות התזונתיות הנוספות שקיבל הביאו למצב של פחד מאכילה ועל כן צמצומה - דבר אשר הוביל לירידה במשקל. במצב זה הייתי מנסה להעשיר בקלוריות וחלבון את כל הארוחות (כולל ארוחות הביניים) מבלי להביא למצב שיהיה מדובר בכמויות גדולות במיוחד. כל זאת תוך בחירת מאכלים האהובים על אביך ויעודדו את אכילתו. ההנחיה העיקרית לצד סדר הארוחות היא הימנעות ממאכלים שומניים במיוחד או מתובלים במיוחד. כמו כן רצוי לצמצם ככל הניתן צריכת קפאין, אלכוהול ולהימנע משימוש במנטה או נענע. הגבלות אלה אמורות להשאיר לו די אפשרויות העשרה מבלי להשפיע לשלילה על מצב הצרבת. יחד עם זאת, אכן נכון לפנות לדיאטנית גסטרו להמשך הנחיות וקבלת תפריט מותאם אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי