חנק באמצע הלילה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

03/07/2018 | 18:35 | מאת: ליאורה

כבר מספר פעמים שבמהלך הלילה אני נחנקת. מתעוררת בבהלה ולא יכולה לנשום.מיצי הכיבה עולים, ההרגשה בגרון איומה ושורפת. אחרי כמה שניות שנראות כמו נצח ופחד גדול האויר מצליח לחדור שוב.אני ישנה על 2 כריות עם ראש גבוה ואוכלת מוקדם..לפחות 3 שעות לפני השינה.כנאה מסתובבת במהלך הלילה ויורדת מהכריות. מה עושים?

ליאורה שלום, בתור התחלה יש להתייעץ עם הרופא המטפל בך. יחד עם זאת, עושה רושם שבסיס ההתנהלות שלך נכון. אני ממליצה לך להקפיד שהארוחות בכלל וארוחת הערב בפרט לא יהיו שומניות במיוחד כמו אוכל מטוגן, מאפים שומניים, גבינות שומניות או אף ריבוי שומנים בריאים דוגמת אבוקדו, טחינה או זיתים. מומלץ להימנע מארוחת ערב גדולה או פער גדול בין הארוחות במהלך היום. כמו כן רצוי להימנע משתיית קפאין או אלכוהול, עישון, צריכת מנטה או נענע. במידה ואתה שותה חלב או אוכלת יוגורט לפני השינה מומלץ להימנע מכך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי