שאלה בנוגע לרפלוקס מאוס ומעצבן שנמשך כבר זמן רב

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/12/2017 | 14:59 | מאת: מיקי

בילתי נסבל הרפלוקס כבר מס שנים בא והולך בשנה האחרונה בא ונשאר כל היום תחושת גוש בגרון ובחילות מתישות בבדיקת א א ג אובחן רפלוקס אודם ניכר בסוף הגרון ובלוע מרגישה צריבה גם בעיניים מהאדים אני לא חרדתית אין צרידות בטן נפוחה מעט לאחר 8 לידות בת 45 ממש סובלת כדורי סוטריי חומצה לא ממש יעילים הרופא אמר שאומפרדקס מסוכן והוא מפסיק לתת

מיקי שלום, בתור התחלה יש לבחון את התנהגות האכילה שלך. מאוד חשוב להקפיד על אכילה מסודרת של ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. רצוי להימנע מפערים, ארוחות גדולות ובעיקר מאכלים שומניים או מטוגנים. קחי בחשבון שגם שומן בריא בצריכה עודפת עשוי להיות בעייתי כמו לדוגמה הרבה שמן, זיתים, אבוקדו, פיצוחים וכדומה. כמו כן רצוי לצמצם צריכת אלכוהול, קפאין, מנטה, נענע ושוקולד. גם תבלינים חריפים לא מומלצים במצבך. בנוסף, חשוב לא להתכופף, לבצע פעילות גופנית או לשכב בסמוך לאכילה. במידה והנחיות אלה לא יובילו לשיפור המיוחל הייתי פונה לדיאטנית גסטרו להמשך התאמות ובניית תפריט אישי. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי