אומניק ואבודרט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/07/2016 | 10:39 | מאת: אלי

אני מקבל אומניק עקב הגדלה של ערמונית. יש לי תאים התחלתיים סרטניים כבר מספר שנים רק במעקב. הרופא שטיפל בי עד כה אמר רק אומניק כי אבודרט לא מתאים למי שיש תאים סרטניים! החליפו לי רופא והוא רשם לי אומניק ואבודרט גם. האם זה נהוג לשלב אותם גם במקרה של סרטן התחלתי? אודה על הבנת השילוב. תודה

שלום אלי. אבודארט לא נבדק במטופלים שיש להם תאי סרטן בערמונית. כאשר הוא נבדק לצורך מניעה של סרטן ערמונית, היו תוצאות מעורבות ולא חד-משמעיות. כיום אבודארט משמש להקטנת הערמונית כטיפול בהפרעות השתנה במי שיש לו הגדלה שפירה של הערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית