המלצה לTURBT חוזר +פתולוגיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/05/2016 | 13:17 | מאת: פ.א.כ

שלום, בן 80 שנה. עם מסתם אורטאלי תותב. ברקע פירפור עליות. לאחר ניתוח TURBT נלקחו דגימות לפתולוגיה ואלה המימצאים: "hige grade urotheial crcinoma with one of focous of superficial invasioninto the lamina propria. muscularis propria was uninvolved no vascular tumer spread seen. ares of urotheial crcinoma in situ were seen. א. הרופא כתב שם שזה TCCB T1A HG+ CIS ומבקש לעשות TURBT נוסף לניקוי האיזור. אח"כ במידת הצורך שטיפות BCG . אני עדיין לא התאוששתי מהניתוח הראשוני מלפני כחודש - עד כמה דחוף הניתוח החוזר ? אפשר לחכות עוד חודש וחצי ? ב. אני חושש משטיפות BCG מסיבה של חדירת החיידקים למחזור הדם. למה המיטומיטסין ירד פתאום מהפרק? כל המלצה וכיוון שימזער את הסבל ואי הוודאות יעזור . תודה

שלום. הרופא צודק. במקרה של פתולוגיה כזאת, אנחנו ממליצים לבצע ניתוח חוזר, מפני שבחלק מהמקרים אנחנו מגלים שארית של גידול, ומידת חדירה שונה של הגידול שמשפיעה על ההחלטות על אפשרויות הטיפול בהמשך. כשמדובר על מחלה שהיא high grade, כמו שכתוב בתשובה הפתולוגית שלך, ה-BCG יעיל יותר מהמיטומיצין מבחינת הורדת הסיכון לחזרה ולהתקדמות של המחלה.

03/05/2016 | 12:41 | מאת: פ. א. כ

שלום, תודה על המענה. ב. כמה זמן אפשר להמתין עד הניתוח החוזר (נותחתי לפני פחות מחודש)? ג. מה סיכויי הישנות הגידול/ים באחוזים לפי המחקרים, אם אני לא מעוניין בשטיפות BCG לעומת שאעשה שטיפות?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית