מדלל וניתוח בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/04/2016 | 10:40 | מאת: כ. פ

ס"ד שלום, בן 79 שנים. ברקע התשלת מסתם אורטאלי + פירפור עליות. מטופל באלקוויס ורדילוק. לפני שבוע ניתוח כריתת פוליפים משלפוחית השתן. מזה 6 ימים מקבל קלקסאן 40 מ"ג פעמיים ביום. ההוראה היא שרק לאחר שהשתן יתבהר מהדימומים ניתן לחזור לתרופה אלקוויס 5 מ"ג. א. האם הקלקסאן "מזרז" לכאורה, את משך הדימום ממהניתוח? ב. ניתן לרדת בהמלצת הקרדיולוג למנה אחת של קלקסאן 40 מ"ג ביום ?

שלום. קלקסן מעכב את מערכת הקרישה, כך שהוא כן יכול לגרום ליותר דימום לאחר הניתוח. לגבי שינוי מינון של הקלקסן, אתה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית