ציסטות בכליות - תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

11/04/2016 | 23:11 | מאת: יערה

שלום רב בבדיקת אולטרסאונד התגלו המימצאים הבאים: כליה שמאלית בשליש האמצעי הודגמה ציסטה פשוטה בקוטר 1.3 ס"מ בשליש התחתון הודגמה ציסטה מודולרית בקוטר 1.34 עם מספר מחיצות בתוכה - בוסניאק 2 עד 3. לציין שבדיקת דופלר צבע לא הדגימה זרימה בתוך הציסטה. ללא סימני חסימה אורומכני. ללא עדות לאבנים. לסיכום 1 מידה קלה ביותר של הסננה שומנית בכבד 2. הכליות הודגמו עם ציסטות כמתואר לעיל, לציין ציסטה מורכבת בכליה שמאלית בוסניאק 2 עד 3. להמשך ביקורת ומעקב עפ"י שיקול קליני. אני חולת סרטן ריאות שלב 4 מאז 4.5 שנים עם אבחנה של מוטציה EGFR ומטופלת באירסה. תוצאות הסי.טי האחרון מ-31.1.2016 בהתייחסות לכליות נקבע:"כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטריות ללא הידרונפרוזיס" אבקש לדעת מה המשמעות של האבחנה לפי האולטרסאונד. בתודה

שלום יערה. ציסטה היא חלל מלא נוזל. כשפשוט מדובר בנוזל, אין סיבה לדאגה. לפעמים יש מחיצות בתוך הציסטה והרדיולוג מנסה להעריך עד כמה הן חשודות לממאירות. בוסניאק 2 זו מידת חשש כזאת שמצדיקה מעקב. בוסניאק 3 אנחנו כבר ממליצים על ניתוח לכריתת הציסטה. כך שלבוסניאק יש משמעות. במקרה שלך חשוב מאוד להסתכל גם על האולטרסאונד וגם על הסי.טי האחרון ולראות מה מאפייני הציסטה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית