גידול בערמונית וטיפול בלייזר ירוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/03/2016 | 22:03 | מאת: דניאל

עקב בעיות במתן שתן נערכה בדיקה שגילתה ערמונית גדולה (125סמק) פסא 10 בביופסה גילתה סרטן בגליל אחד מתוך 18 גלילים גליסון 6 (3+3) במטרה לפתור את בעיית מתן השתן עברתי טיפול של לייזר ירוק שסילק כ 60% מהערמונית 6 חודשים מאוחר יותר הפסא ירד ל 2.7 בעיית מתן שתן נפטרה לחלוטיו אין שארית שתן ואין צורך לקום בלילה האם יתכן שהגידול היה בחלק של הערמונית שסולק? האם יש צורך בטיפול נוסף מלבד מעקב?

שלום דניאל. ברוב המקרים תאי הסרטן נמצאים באיזור ההיקפי של הערמונית. הטיפול שעברת היה יותר באיזור המרכזי של הערמונית, שם הרקמה שחוסמת את המוצא של השלפוחית. כך, שרוב הסיכויים שתאי הסרטן נשארו, וכך צריך להתייחס לזה. זאת אומרת שאתה צריך להמשיך להיות במעקב פעיל לסרטן ערמונית, מה שאומר בדיקת PSA ובדיקת הערמונית אחת למספר חודשים (את זה יקבע האורולוג שלך), וביופסיית ערמונית אחת לשנה - שלוש שנים (תלוי כמה ביופסיות כבר עברת לפני כן ומה היו התוצאות שלהן).

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית